Η ανάγκη για τεχνητό φωτισμό τις βραδινές ώρες ξεκίνησε καθαρά για πρακτικούς λόγους. Στις μέρες μας όμως η επιστήμη του φωτισμού τόσο από αρχιτεκτονικής όσο και από ηλεκτρολογικής σκοπιάς έχει προχωρήσει τόσο, ώστε τόσο τα φωτιστικά εξωτερικού χώρου όσο και εσωτερικού να είναι εξελιγμένα, μοντέρνα, πρωτότυπα και πέρα από τα συνηθισμένα απλά όρια.

Εξωτερικός φωτισμός

Στους εξωτερικούς διαδρόμους και χώρους μιας οικίας χρησιμοποιούνται φωτιστικά εξωτερικού χώρου τόσο για καλλωπισμό όσο και για παροχή φωτός (με χρώμα ή χωρίς). Οι χώροι όπου χρησιμοποιούνται περισσότερο είναι το γκαράζ, το μπάρμπεκιου ακόμα και κάποια συγκεκριμένα σημεία του κήπου τα οποία θεωρούνται χώροι εστίασης.

Τι να προσέξετε κατά την αγορά τους:

  • Τα φωτιστικά αυτά πρέπει να έχουν μεγάλο βαθμό προστασίας και να θεωρούνται κατάλληλα για εξωτερικό χώρο.
  • Ειδικά στα εξωτερικά φωτιστικά, το budget συνήθως είναι πιο τσιμπημένο από τους εσωτερικούς χώρους. Επιλέξτε ένα ποιοτικό σκελετό χωρίς να «τσιγκουνευτείτε», αλλιώς κινδυνεύετε να πρέπει να αλλάξετε το φωτιστικό σας σε λίγους μήνες!
  • Νίκελ, αλουμίνιο, χρυσό και καραβοχελώνες είναι τα πιο ανθεκτικά υλικά για εξωτερικούς χώρους.

Εσωτερικός χώρος

Τα φωτιστικά οροφής είναι τα πιο διαδεδομένα είδη φωτισμού για το σπίτι. Για κάθε χώρο λοιπόν υπάρχει και ένα φωτιστικό που μπορεί να σας προσφέρει τα πιο αξιόπιστα αποτελέσματα. Στην τραπεζαρία όπως και στην κουζίνα, μπορείτε να βάλετε ένα φωτιστικό σχετικά χαμηλό. Τα φωτιστικά οροφής με led λάμπες μπορούν να σας χαρίσουν μία πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Τέλος, μπορείτε να εμπλουτίσετε τον χώρο σας με σποτάκια χωνευτά, παράλληλα με τον κεντρικό φωτισμό.

Η εταιρεία Petridis είναι μία σύγχρονη βιομηχανία παραγωγής και εμπορίας φωτιστικών σωμάτων, με την οποία μπορείτε να συνεργαστείτε και για τον δικό σας οικιακό εσωτερικό και εξωτερικό φωτισμό. Κατέχει πιστοποιητικό διασφάλισης ποιότητας και επενδύει συνεχώς τόσο στο ανθρώπινο δυναμικό όσο και στις διεθνείς συνεργασίες.

Μπείτε στην ιστοσελίδα της εταιρείας από εδώ.