ΕπικαιρότηταΤοπικά

From Folk Dresses to Clothing – Μια σύγχρονη οπτική προσέγγιση στις παραδοσιακές στολές της Λετονίας

Την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018  στην Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Λετονίας στην Ελληνική Δημοκρατία κος Māris Klišāns  εγκαινίασε την έκθεση φωτογραφίας: From Folk Dresses to Clothing – Μια σύγχρονη οπτική προσέγγιση στις παραδοσιακές στολές της Λετονίας.

 

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της “8ης  Γιορτής Παιδικού Βιβλίου στην Κόρινθο” και των εορτασμών για τα εκατό χρόνια από την ίδρυση της πρώτης  Δημοκρατίας  της Λετονίας, άνοιξε η κα Ράνια Σαζακλή,  Μέλος του ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Κορινθίων (ΚΕ.Π.Α.Π.)  – Υπεύθυνη των δραστηριοτήτων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου, με μια σύντομη ενημερωτική εισήγηση για τον Απρίλη ως “Μήνα του Βιβλίου”, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου και της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου.

Η κα Τόνια Τζαναβάρα, Έφορος της Δημοτικής Πινακοθήκης Κορίνθου και Προϊσταμένη του τμήματος Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του ΚΕ.Π.Α.Π. Δήμου Κορινθίων, με την παρουσίασή της ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους στην όμορφη Ρίγα, την πρωτεύουσα της Λετονίας και αναφέρθηκε στο 2018, που, ως Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΕΠΚ), έχει στόχο να ενθαρρύνει περισσότερα άτομα να ανακαλύψουν και να ενστερνιστούν την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης και να ενισχύσει την αίσθησή τους ότι ανήκουν σε έναν κοινό ευρωπαϊκό χώρο.

Την εκδήλωση  χαιρέτησαν ο Πρέσβης κος Māris Klišāns, η προξενική ακόλουθος κα Dzintra Liepa, ο Δήμαρχος Κορινθίων κος Αλέξανδρος Πνευματικός και οι Βουλευτές του νομού κα Μαρία Θελερίτη  και κος Γιώργος Τσόγκας.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθησαν ο Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κος Χαράλαμπος Κασίμης, ο Πρόεδρος του ΚΕ.Π.Α.Π. κος Γιώργος Οικονόμου, η Διευθύντρια του ΚΕ.Π.Α.Π. κα Μαρία Λύρα, η πολιτευτής της Ν.Δ. κα Γιώτα Μπάγκα, ο υπεύθυνος του Παραρτήματος του Ελληνικού Ινστιτούτου Διπλωματίας στην Κόρινθο κος Αριστοτέλης Παπαμεντζελόπουλος, ο πρώην Πρόεδρος του ΚΕ.Π.Α.Π. κος Παναγιώτης Λαμπρινός, μέλη του Corinthian Photography Club και πολλοί φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης, της φωτογραφίας και της Παράδοσης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση του Πρέσβη στην μόνιμη Συλλογή της Πινακοθήκης Κορίνθου, κατά την διάρκεια της οποίας αποκάλυψε τις γνώσεις και το ενδιαφέρον του για την τέχνη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close