Φρενίτιδα στην Ελλάδα! Αγοράζουν λάδι και καφέ πριν το… τσουνάμι φόρων

0

– Οι Έλληνες αγοράζουν μαζικά λάδι και καφέ πριν την αύξηση του ΦΠΑ που θα ισχύει από 1η Ιανουαρίου, γράφει η γαλλική εφημερίδα
– “Πολλοί τομείς θα πληγούν από αυτή την νέα αύξηση, όπως η σταθερή τηλεφωνία, η καλωδιακή τηλεόραση, το πετρέλαιο θέρμανσης, η βενζίνη, το ηλεκτρονικό τσιγάρο και ο καπνός”
– “Θα πρέπει οι επαγγελματίες να αφομοιώσουν αυτή την αύξηση για να μη χάσουν τους πελάτες τους”, λέει ο Γιώργος Κουράσης, γενικός γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την Πρωτοχρονιά και μαζί την αύξηση του ΦΠΑ σε καφέ, σταθερή τηλεφωνία, καλωδιακή τηλεόραση, πετρέλαιο θέρμανσης, βενζίνη, ηλεκτρονικό τσιγάρο και καπνό, με τη “Figaro” να κάνει λόγο για… φρενίτιδα που επικρατεί στη χώρα μας. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι Έλληνες αγοράζουν μαζικά λάδι και καφέ, ώστε να έχουν… στοκ, πριν εκτοξευθούν οι τιμές.

“Κάθε ώρα μετράει, ειδικά για τους επαγγελματίες, που αγοράζουν ό,τι βρουν για να το στοκάρουν”, προσθέτει το άρθρο.
“Ορισμένοι ελπίζουν να στοκάρουν υλικό για έξι μήνες”, δηλώνει στην εφημερίδα ο Γιώργος Κουράσης, γενικός γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ.

Ποιός είναι ο πραγματικός λόγος αυτής της φρενίτιδας; Η αύξηση του ΦΠΑ από την 1η Ιανουαρίου.
“Ένα πραγματικό τσουνάμι φόρων θα πέσει πάνω μας, για έβδομη χρονιά λιτότητας. Ποτέ δεν έχει ξαναγίνει”, προσθέτει ο κ. Κουράσης. “Θα πρέπει οι επαγγελματίες να αφομιώσουν αυτή την αύξηση για να μη χάσουν τους πελάτες τους”, προσθέτει.
Πολλοί τομείς θα πληγούν από αυτή την νέα αύξηση, όπως η σταθερή τηλεφωνία, η καλωδιακή τηλεόραση, το πετρέλαιο θέρμανσης, η βενζίνη, το ηλεκτρονικό τσιγάρο και ο καπνός.

“Η τελευταία αύξηση στα τσιγάρα έγινε μόλις πριν έναν μήνα! Οι Ελληνες, για μια ακόμη φορά, θα αγοράζουν παράνομα τσιγάρα από τις γειτονικές χώρες”, λέει ο κ. Κουράσης.
Επιπλέον, οι εστιάτορες σε είκοσι νησιά, εκ των οποίων οι Κυκλάδες, θα υποστούν αύξηση του ΦΠΑ στο λάδι από το 9 στο 13%. Γεγονός που τρομάζει τους επαγγελματίες που φοβούνται ότι οι τιμές θα διώξουν τους τουρίστες.
Η φρενίτιδα αγοράς λαδιού και καφέ δεν είναι ιδιαίτερα ορατή στα σούπερ μάρκετ αλλά σε επίπεδο επαγγελματιών. “Η αύξηση στην τιμή του καφέ μπορεί να μειώσει την κατανάλωση. Ο καφές είναι η ουσία της ζωής ενός Ελληνα και θα αυξηθεί από 2 ως 4 ευρώ το κιλό”, καταλήγει η γαλλική εφημερίδα.

Πηγή: Le Figaro

Leave a Reply