Η ΦΕΤΕΙΝΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

0

«… Ημάς δε πάντας αξίους της Ελευθερίας ανάξειδον, εν ειρήνη και ομονοία διατήρησον και εις παν έργον αγαθόν και σοι ευάρεστον καθοδήγησον…»!

Το φετεινό ενωτικό μήνυμα της 25ης Μαρτίου, πιο επίκαιρο από ποτέ στα χρόνια της κρίσης.

Με την προσήκουσα τιμή και λαμπρότητα ετελέσθη και φέτος η δοξολογία επί τη εορτή της Ελληνικής Παλλιγγενεσίας του 1821, παρόντος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και απόντων του πρωθυπουργού και της κ. Φώφης Γεννηματά, που βρίσκονταν στη Ρώμη, επί τη επετειακή συνόδω, για τον εορτασμό των 60 χρόνων από την ίδρυση της ΕΟΚ – ΕΕ, αλλά και χωρίς τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυρ. Μητσοτάκη, καθώς και του επίσης απόντος Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Ν. Βούτση.

Ευλογήσαντος του Προκαθημένου της Ελληνικής Εκκλησίας κ.κ. Ιερωνύμου του Β’, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, ρείγη συγκίνησης επέφερε στο εκκλησίασμα με το άκουσμα των ύμνων της Δοξολογίας.

Το χορό των ιεροψαλτών αποτελούσαν, ο Άρχων Μέγας Πρωτοψάλτης του Ιερού Καθεδρικού Ναού των Αθηνών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ» κ. Απόστολος Παπαδόπουλος, ο Άρχων Λαμπαδάριος κ. Αλέξης Κατσαρός, με τα μέλη αμφοτέρων των Χορών εις Έναν.

Τον πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος.

Παρέστησαν η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Δ. Κρεμαστινός, ο κ. Ανδρ. Λοβέρδος, ο κ. Β. Λεβέντης, οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής κ.κ. Απ. Κακλαμάνης και Δ. Σιούφας, βουλευτές και πολιτευτές.

Παρέστησαν επίσης, σύσσωμη η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, των τριών Όπλων, η ηγεσία του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος.

Παρόντες, οι ηγεσίες του Δικαστικού και του Διπλωματικού Σώματος, οι Πρυτάνεις των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, εκπρόσωποι ξένων δογμάτων και Ακολούθων, οι παραγωγικές τάξεις της χώρας, καθώς και ο κ. Άρης Σκούρτης.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας ακολούθησε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και των επισήμων.

 

Οι φωτογραφίες είναι του Αιτωλοακαρνάνα, πρύτανη του φωτορεπορ-τάζ Αθηνών κ. Χρήστου Μπόνη.

Leave a Reply