Fake news ή έργο απατεώνα η αγγελία για τη Ζήρεια;

0

Αν αυτό που πάντα θέλατε είναι ένα ορεινό κάστρο, όπου θα μπορείτε να ανακηρύξετε το αυτόνομο βασίλειό σας και μετά να αποσυρθείτε για πάντα, τώρα έχετε την ευκαιρία σας. Ή τουλάχιστον την είχατε για μια μέρα, γιατί η επίμαχη πρόταση φαίνεται να έχει αποσυρθεί (προς το παρόν).

Η εν λόγω υπερπροσφορά είναι μία έκταση 11000 (11 χιλιάδων) στρεμμάτων σε ορεινή περιοχή κοντά στα Τρίκαλα Κορινθίας. Το αγροτεμάχιο είναι διαμπερές και αποτελείται από 6,5 χιλιάδες στρέμματα άρτιας και οικοδομήσιμης έκτασης και 4,5 χιλιάδες στρέμματα ιδιωτικού δάσους. Σύμφωνα πάντα με την αγγελία, περιέχει μάλιστα και μία αρχαιολογική στήλη, έτσι για το λουξ της υπόθεσης.

Η αγγελία αρχικά ανέβηκε στην Χρυσή Ευκαιρία, όμως πολύ γρήγορα κατέβηκε, αναμφίβολα λόγω του τεράστιου ενδιαφέροντος για τον χώρο. Παραμένει αναρτημένη κανονικότατα στην σελίδα του μεσιτικού γραφείου που τη διαχειρίζεται, η οποία δίνει και ιδέες για την αξιοποίησή του από τυχόν αγοραστές:

«Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βγει άδεια για υλοτόμηση, Ιδιωτικό Πάρκο, Εναλλακτικό Τουρισμό, ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά. Επίσης μπορεί να γίνει και χιονοδρομικό.»

Ενώ ξεκαθαρίζεται ότι τα οποία θέματα κυριότητας έχουν λυθεί οριστικά:

«Η κυριότητα του κτήματος έχει βγει με αμετάκλητη απόφαση από τον Άρειο Πάγο.»

Κι ότι μπορείτε να το νοικιάσετε και για 50 ή 100 χρόνια, όπως νοικιάζουν οι ΗΠΑ το Γκουαντάναμο ας πούμε. Αν όλα αυτά σας έχουν κινήσει το ενδιαφέρον σας ενημερώνουμε ότι η λυπητερή είναι ένα χιλιάρικο το στρέμμα (κοινώς 11 εκατομμύρια ευρώ όλο μαζί), το οποίο είναι εδώ που τα λέμε μία πολύ φιλική τιμή αν ο στόχος είναι να φτιάξετε το οχυρό των ονείρων σας.

Ο δε χώρος και η ευρύτερη περιοχή μοιάζουν κάπως έτσι:

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλη πρακτικά η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως Natura:

Εντωμεταξύ η αγγελία γίνεται φοβερά επίκαιρη, διότι ακόμη και στην βελτιωμένη εκδοχή του πρόσφατο ψηφισθέντος νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος, δεν υπήρξε καμία αλλαγή στις νέες διατάξεις για τις περιοχές Natura. Οι συγκεκριμένες διατάξεις, μαζί με άλλες (όπως οι αλλαγές στην περιβαλλοντική αδειοδότηση και οι χρήσεις γης στις προστατευόμενες περιοχές) προκάλεσαν και τις πρώτες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μετά τη λήξη της καραντίνας. Η αλλαγή των διατάξεων ίσως διευκολύνει και την κατασκευή κάστρου ή έστω χιονοδρομικού στο οικόπεδο της ιστορίας μας.

Εκτός αυτού, με πρωτοβουλία του WWF και της Greenpeace συλλέχθηκαν περίπου 30000 υπογραφές πολιτών με αφορμή κυρίως τις εξορύξεις, αλλά όχι μόνο αυτές. Όπως είχε πει για το θέμα ο υπεύθυνος για θέματα Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Greenpeace, Τάκης Γρηγορίου:

«Για πρώτη φορά σε περιοχές NATURA επιτρέπουμε την ανθρώπινη καταστροφική παρέμβαση. Είναι σαφές ότι πρέπει να ενισχυθεί η οικονομία με τρόπο όμως που θα προστατεύει το φυσικό περιβάλλον.»

πηγη

Leave a Reply