Εθελοντικός καθαρισμός στην παραλία 5Φ στην Κορινθο

0

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο τρίτος εθελοντικός καθαρισμός των ακτών της Κορινθίας που διοργάνωσε η ομάδα Vegan Κορινθίας. Ο τρίτος καθαρισμός έλαβε μέρος στην παραλία 5Φ.Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά ο απολογισμός ήταν θλιβερός όπως και οι εικόνες που αντίκρισαν οι εθελοντές.Στο σημείο βρέθηκαν πολλά απορρίμματα.

Πολλά πλαστικά,δίχτυα,οικοδομικά υλικά επικίνδυνα για τους λουόμενους,ξύλα,καλάμια,πολλά καπάκια τα οποία η ομάδα συλλέγει για τον οποιοδήποτε σκοπό μέχρι και σακιά από φυτοφάρμακα τα οποία κατέβαζουν τα ρέματα με τις κακοκαιρίες.

Η ζημιά στο οικοσύστημα τεράστια. Χρησιμοποιήθηκαν περισσότερες από 80 σακούλες σκουπιδιών για να απομακρυνθούν από την ακτή.

Η ομάδα συνεχίζει το δύσκολο έργο της.Κάνουμε τις παραλίες μας καθαρότερες για την θαλάσσια πανίδα μας, για εμάς και τα παιδιά μας.Αξίζει να χάσουμε λίγο από τον ελεύθερο χρόνο μας και να σώσουμε ένα ολόκληρο τοπικό οικοσύστημα!

Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές που έλαβαν μέρος με χαρά για την πράξη τους και όλα τα παιδάκια μας που με ζήλο έκαναν αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι εμείς για το μέλλον τους!

Εμείς οι εθελοντές παρακαλούμε τους πολίτες να είναι πιο συνειδητοποιημένοι ως προς το περιβάλλον,και να προσφέρουν εθελοντισμό.Οραμά μας……Ενας νομός καθαρότερος με ακτές ασφαλέστερες για εμάς,τα παιδιά μας και την θαλάσσια πανίδα μας.Σας Ευχαριστούμε θερμά!Κοινοποιούμε, για την αλλαγή που θέλουμε να δούμε! (Vegan Κορινθίας) https://www.facebook.com/groups/vegan.korinthos/about/

Leave a Reply