Επίθεση κατά της Ελλάδας από τον Ν. Πόποσκι

0

jjjjjjkkkk

Ο κ. Πόποφσκι έκανε λόγο για μαζική και οργανωμένη προώθηση προσφύγων, με σκοπό οι ομάδες μεταναστών να εισέλθουν στη χώρα μέσα παράνομων διελεύσεων. «Η συνέπεια αυτού είναι σαφής: ενθάρρυνση για χρήση παράνομων συνοριακών διαβάσεων με προορισμό τη Γερμανία και αλλού» προσθέτει ο σκοπιανός ΥΠΕΞ.
Την ίδια ώρα, ο κ. Πόποσκι ισχυρίστηκε ότι \περισσότεροι μετανάστες σε παραγκουπόλεις στη συνοριακή γραμμή ενθαρρύνουν μόνο το λαθρεμπόριο και επιδεινώνουν την ανθρώπινη μεταχείριση

Ο συχνά προκλητικός υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας ανέφερε παράλληλα ότι μόνο μια ενιαία και ανθρώπινη απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να αποτρέψει από το να γίνει το λαθρεμπόριο των μεταναστών καθημερινή ρουτίνα για κάθε χώρα στον λεγόμενο βαλκανικό διάδρομο.

Ποιος έδωσε το σύνθημα για την έξοδο από την Ειδομένη;
Έναν παλαίμαχο Γερμανό πολιτικό ο οποίος τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στην Ειδομένη συμπαριστάμενος στους πρόσφυγες «βλέπει» η εφημερίδα Bild ως τον συντάκτη του φυλλαδίου που πυροδότησε τη χθεσινή έξοδο εκατοντάδων προσφύγων από την Ειδομένη προς τα σκοπιανά σύνορα. Πρόκειται για τον Νόρμπερτ Μπλουμ, έναν 81χρονο

χριστιανοδημοκράτη πρώην υπουργό Εργασίας επί Χέλμουτ Κολ, ο οποίος παρά την ηλικία του το περασμένο Σαββατοκύριακο έστησε αντίσκηνο στην Ειδομένη, δίπλα στις άλλες σκηνές των προσφύγων, για να δείξει με αυτόν τον τρόπο τη συμπαράστασή του στο προσφυγικό δράμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το φυλλάδιο φέρει την υπογραφή του «Διοικητή Νόρμπερτ Μπλουμ παρότι παραδέχεται πως δεν είναι ιδιαίτερη ορατή. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Επέστρεψαν 600 πρόσφυγες από την πΓΔΜ

Στην Ελλάδα επέστρεψαν 600 από τους πρόσφυγες και μετανάστες που πέρασαν χτες παράνομα στην πΓΔΜ, όπως αποκάλυψε στο πρακτορείο Reuters Σκοπιανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο αυτό, οι μεταφορά των προσφύγων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη με φορτηγά. Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ότι δεν γνωρίζει εάν ισχύει το δημοσίευμά αλλά τόνισε ότι η υπόθεση ερευνάται. Τόνισε δε, ότι πρόκειται για μια οργανωμένη προσπάθεια κάποιου ανεύθυνου.

Πηγή

Απάντηση