Αθλητικά

Επιτέλους δικαίωση για τη Μαχαίρα.

Οκτώ χρόνια μετά τον άδικο αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας με την «στάμπα» της ντοπαρισμένης που της κρέμασε η Ομοσπονδία, η κολυμβήτρια Τόνια Μαχαίρα δικαιώθηκε! Η ΚΟΕ θα της καταβάλει το ποσό των 277 χιλιάδων ευρώ για ηθική βλάβη αλλά η ίδια μιλώντας στονNovaΣΠΟΡ FMξεκαθάρισε: «Η πίκρα παραμένει ίδια. Η ατάκα του Διαθεσόπουλου: “Άσε μας ρε Τόνια, εγώ τρώω το μαριδάκι μου” όταν του είπα για την υπόθεσή μου, δεν θα φύγει ποτέ από το μυαλό μου».

Στοχεύοντας στην τρίτη της συμμετοχής σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κυρίως για δική της ικανοποίηση και έχοντας μια 20ετία στην… πλάτη στην κολύμβηση, η Τόνια Μαχαίρα έχασε την ευκαιρία να δώσει το «παρών» στους Αγώνες της Αθήνας το 2004 καθώς η ΚΟΕ την απέκλεισε με την αιτιολογία ότι είχε βρεθεί ντοπαρισμένη.

Η δικαστική διαμάχη κράτησε οκτώ χρόνια και το 2012 ήρθε η δικαίωσή της… Η ΚΟΕ έκανε λάθος και θα το πληρώσει «χρυσό» καθώς θα πρέπει να της καταβάλει 277 χιλιάδες ευρώ. «Δεν μου έκανε αίσθηση το ποσό. Είτε το πήρα είτε όχι… Η πίκρα είναι η ίδια», τόνισε στους 94,6 η διατροφολόγος πλέον της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και πρόσθεσε: «Επειδή ήμουν πάντα καθαρή δεν με ένοιαζε να σβήσει η ταμπέλα αυτή. Απλά είχαν στεναχωρηθεί τόσο πολύ. Στην Αθήνα δούλευα παράλληλα και ήθελα να πάω στους Ολυμπιακούς για λόγους συμμετοχής για να συμπληρώσω τρεις Ολυμπιάδες. Αλλιώς θα είχα σταματήσει νωρίτερα… Για τον αθλητή που αγαπάει τον αθλητισμό η τρίτη Ολυμπιάδα είναι μεγάλη υπόθεση».

Όσο για το γεγονός που της έχει μείνει χαραγμένο στην μνήμη, είπε: «Μου έχει μείνει μία έκφραση μόνο… Όταν βρήκα τον τότε και τώρα πρόεδρο, τον κ. Διαθεσόπουλο, γιατί δεν μου έδιναν και το τηλέφωνό του να τον βρω, μου είπε: “Άσε μας βρε Τόνια, εγώ τρώω το μαριδάκι μου και από εβδομάδα θα μπω στο χωριό και θα πήξω και εσύ μου λες τα δικά σου”. Αυτή η έκφραση δεν έχει φύγει από το κεφάλι μου… Ήμουν 33 τότε και κολυμπούσα από το 84΄. Είχα κλείσει 20ετία και δεν περίμενα να τα ακούσω αυτά. Βέβαια ποτέ δεν τα πήγαινα καλά με την Ομοσπονδία γιατί απλά έλεγα την άποψη μου».

Αναφορικά με τα λεφτά που πήρε, είπε: «Και λίγα είναι τα λεφτά γι αυτό που περνάει κανείς. Εγώ αγαπάω τον αθλητισμό, δεν θέλω να κάνω τίποτα άλλο. Περίμενα ότι θα δικαιωθώ επειδή τα στοιχεία είναι τέτοια. Δεν περίμενα ότι θα πάρω τίποτα όμως».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close