ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

0
Χθές Τρίτη 29 Μαρτίου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κος. Παναγιώτης Νίκας, σε επίσκεψή του στην ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, είχε συνεργασία για θέματα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας με τους Αντιπεριφερειάρχες και θεσμικούς παράγοντες στα πλαίσια της οποίας υπεγράφη μια προγραμματική σύμβαση και μια σύμβαση έργου. 

Οι  συμβάσεις αφορούσαν τα έργα «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΣΗΜΑΝΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ» του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Η σύμβαση υπεγράφη μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του εν λόγω Δήμου και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης προϋπολογισμού 800.000,00 ευρώ καθώς και «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΟΙΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΝΩΝ ΥΔΑΤΟΡΕΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΧΙΝΟΥ», προϋπολογισμού 180.000,00€.

Στα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν η εκ νέου μίσθωση για το Διοικητήριο μετά από έγκριση διαπραγμάτευσης από την Οικονομική Επιτροπή, η διακήρυξη για ανελκυστήρα στο κτήριο της ΠΕ Κορινθίας, η ολοκλήρωση και χρηματοδότηση θεμάτων σχετικά με τον ΑΟΣΑΚ σε συνεργασία με τους Δήμους, η πορεία εργασιών του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου, έργα που εξελίσσονται όπως ο κόμβος στην περιοχή Γκα, ασφαλτοστρώσεις στην ΠΕΟ, θέματα των ΤΟΕΒ καθώς και για θέματα της Τοπικής Κοινότητας Στεφανίου. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ 

Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Leave a Reply