Τηλεφωνική επικοινωνία με ομολόγους του ξεκίνησε ο Πρωθυπουργός, προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις της τρόικας που αμφισβητεί μέτρα ύψους 2 δισ. ευρώ

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι δεν υπάρχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Ωστόσο τονίζουν ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν διευκρινίσεις για ορισμένα από τα μέτρα.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με το υψηλόβαθμο κλιμάκιο της τρόικας κράτησε μόλις 35 λεπτά. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μαζί με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι «συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις πάνω στη δέσμη μέτρων που τους έχουμε στείλει. Έχουν ζητήσει διευκρινίσεις και οι συζητήσεις συνεχίζονται. Έχουν ζητήσει διευκρινίσεις τις οποίες παρέχουμε».

Σε ερώτηση εάν θα υπάρξει νέα συνάντηση με την τρόικα ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Βέβαια».

Μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με το οικονομικό επιτελείο, η οποία διήρκησε 1,5 ώρα, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι οι επικεφαλής της τρόικας εμμένουν στις ενστάσεις τους και απορρίπτουν μέτρα 2 δισ. ευρώ, από τα συνολικά που έχει προτείνει η ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα αμφισβητεί πως θα επιτύχουν τους στόχους του προγράμματος τέσσερα υπουργεία.

Τα υπουργεία είναι τα εξής:

• Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Στόχος περικοπών 1 δισ. ευρώ
• Υγείας: Στόχος περικοπών 1,4 δισ. ευρώ
• Εσωτερικών – ΟΤΑ: Στόχος περικοπών 298 εκ ευρώ
• Παιδείας: Στόχος 403 εκατ. ευρώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here