Έπιασαν καρχαρία προσκυνητή 3,5 τόνων!

0

ImageHandler (15)

Το συγκεκριμένο είδος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο μετά το φαλαινοκαρχαρία

Συνήθως λένε ότι οι ψαράδες είναι ψεύτες, αναφορικά με το πόσα ψάρεψαν ή το μέγεθος κάποιων ψαριών. Και φυσικά κανείς δεν θα πίστευε έναν ψαρά αν του έλεγε πως ψάρεψε έναν καρχαρία προσκυνητή, που το είδος θεωρείται το δεύτερο μεγαλύτερο σε όγκο ψάρι στον πλανήτη.

Κι όμως, οι επιστήμονες έμειναν αγάλματα, όταν αντίκρισαν έναν πελώριο καρχαρία, βάρους 3,5 τόνων, να μεταφέρεται στην ακτή με γερανό!

Οι καρχαρίες προσκυνητές, γνωστοί και ως παπάδες είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ζωντανό ψάρι, μετά τον φαλαινοκαρχαρία, με μήκος μέχρι 12 μέτρα και βάρος 19 τόνους, αν και σπάνια ξεπερνά τα 8 μέτρα μήκος και τους 5 τόνους βάρος. Βρίσκεται σε όλες τις εύκρατες θάλασσες του κόσμου και είναι μεταναστευτικό είδος, ενώ δεν αποτελούν απειλή για τους ανθρώπους καθώς τρώνε φιλτράροντας νερό.

Οι ψαράδες που έκαναν, ίσως την ψαριά της ζωής τους, επικοινώνησαν με τους επιστήμονες του Μουσείου της Βικτώριας ώστε να τους παραχωρήσουν τον καρχαρία για μελέτες, ενώ έσπευσαν να προλάβουν, όσους σκόπευαν να τους επιτεθούν, λέγοντας πως το ψάρι ήταν ήδη νεκρό όταν το ανέβασαν στη βάρκα τους.

Leave a Reply