Να μην γίνει η αιμοδοσία «μόνο για Έλληνες» της Χρυσής Αυγής ζητούν γιατροί

Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις από την απόφαση της Χρυσής Αυγής να διοργανώσει αιμοδοσία «μόνο για Έλληνες» μετά την Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη…

Συγκεκριμένα, την ακύρωση της αιμοδοσίας που έχει προγραμματίσει να πραγματοποιηθεί αυτή την ώρα η Χρυσή Αυγή ζητούν η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ).

Οι δυο Ενώσεις χαρακτηρίζουν ως αποκρουστικό να εντάσσεται η εθελοντική αιμοδοσία στη λογική της διάκρισης και του ρατσιστικού διαχωρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούν τις δημόσιες υπηρεσίες και τους γιατρούς να αρνηθούν τη συμμετοχή τους. Αντιδράσεις υπάρχουν και από τοπικούς φορείς και οργανώσεις της Θεσσαλονίκης.

«Η κριτική που γίνεται για χαλαρή καταδίκη της Χρυσής Αυγής από την Επιτροπή Δεοντολογίας είναι λανθασμένη» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Υπενθυμίζεται ότι στο τελικό κείμενο απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας καταδικάζονται τα επανειλημμένα φαινόμενα βίας στα οποία συμμετείχαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής και επισημαίνονται οι ευθύνες της ηγεσίας του κόμματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here