Εκδικάστηκε τελικά σήμερα η υπόθεση ξυλοδαρμού εκπαιδευτικού, μουσουλμάνου στο Θρήσκευμα, από μέλη της Χρυσής Αυγής, όπως καταγγέλλει ο ίδιος, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης. Το δικαστήριο υπέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή στον κατηγορούμενο για παράνομη οπλοκατοχή και συνέργεια σε συγκροτημένη ομάδα που προκάλεσε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

 

Υπέπεσε σε αντιφάσεις!

Σε σοβαρές αντιφάσεις υπέπεσε ο 30χρόνος κατηγορούμενος, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη και αναγνωρίστηκε από το θύμα ότι συμμετείχε στην ομάδα που προπηλάκισε και ξυλοκόπησε τα μέλη της Αντιφασιστικής Κίνησης στην Ξάνθη, έξω από την περιοχή των ΚΤΕΛ το βράδυ της Τρίτης.

 

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της υπεράσπισής του κατηγορούμενου, αναφέρθηκε ότι ο ίδιος μετέβη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής της Ξάνθης, ενώ λίγο αργότερα ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ουδεμία σχέση έχει με την εν λόγω οργάνωση. Ο 30χρόνος ανέφερε στην αίθουσα του δικαστηρίου ότι ουδεμία σχέση έχει με το περιστατικό του ξυλοδαρμού αλλά πως ήρθε απλώς σε λεκτικό διαξιφισμό με ένα από τα θύματα της επίθεσης, αργότερα και όχι κατά τη διάρκεια του επεισοδίου.

Επτά άτομα αναζητούνται…

Όπως κατέθεσε ο εκπαιδευτικός που δέχθηκε την επίθεση επτά συνολικά άτομα προπηλάκισαν αυτόν και άλλα τρία μέλη της Αντιφασιστικής Κίνησης στην οποία ανήκει, τα οποία φορούσαν μαύρα μπλουζάκια με τα διακριτικά του ήλιου της Βεργίνας. Δύο εξ αυτών επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν τον ίδιο, ενώ ανάμεσα στα άτομα τα οποία τους είχαν περικυκλώσει με τις μηχανές τους βρισκόταν και ο κατηγορούμενος.

 

Ο ίδιος προσκόμισε στο δικαστήριο ιατρικές γνωματεύσεις που αποδεικνύουν το μέγεθος της σωματικής βλάβης που του είχε προκληθεί.

Η μάρτυρας υπεράσπισης του εκπαιδευτικού, που συμμετείχε στο περιστατικό, ανέφερε πως ο 30χρονος κατηγορούμενος βρισκόταν στο σημείο και μάλιστα σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στην ίδια και τον κατηγορούμενο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here