Εμπλοκή και της πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν Μολντενχάουερ, προκύπτει σύμφωνα με πληροφορίες από την δικογραφία για την υπόθεση των μιζών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

 

 

 
Σύμφωνα με το «Bήμα», ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής αναμένεται να καλέσει σε απολογία άλλα πέντε άτομα, στο πλαίσιο της έρευνας για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έχουν βρεθεί στο όνομά της πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου,την Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου φέρνουν στο κατώφλι του ανακριτή καταθέσεις μεγάλων ποσών σε λογαριασμούς της Εθνικής Τράπεζας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Τα ποσά αυτά εμπλέκουν μάλιστα στην υπόθεση και γνωστό προμηθευτή του υπουργείου Άμυνας την επίμαχη περίοδο. Ο συγκεκριμένος ήταν αντιπρόσωπος οπλικών συστημάτων, κυρίως από τις ΗΠΑ, και εμφανίζεται να καταθέτει ποσά εκατομμυρίων δραχων τότε στη σύζυγο του πρώην υπουργού.
 

 

 

Την Γκουντρούν Μολντενχάουερ εμπλέκει στην απολογία του και ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Νίκος Ζήγρας, ο οποίος είχε υποστηρίξε ότι για να δώσει το διαζύγιο στον Άκη Τσοχατζόπουλο είχε εισπράξει 500.000 ευρώ.

 

Ο ίδιος υποστήριξε ότι τα χρήματα αυτά προέρχονταν από τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, καθώς και ότι η Γκούντρουν Μολντεχάουερ γνώριζε όλες τις δραστηριότητες του τότε συζύγου της. Ενώ, η ίδια το 2008 κατέθεσε ποσό 50.000 ευρώ σε λογαριασμό του επιχειρηματία Γιώργου Σαχπατζίδη και μάλιστα με δικαιούχο ιταλική υπεράκτια εταιρεία, η οποία είχε δεχτεί «μαύρα» εμβάσματα ύψους τουλάχιστον 5.000.000 ευρώ από αλλες υπεράκτιες εταιρείες με έδρα πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Η επίσημη δικαιολογία του κ. Σαχπατζίδη για το συγκεκριμένο έμβασμα ήταν ότι τα χρήματα αυτά η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου τα έστειλε για την αγορά ιταλικών επίπλων!

 

 

 

Σύμφωνα με το «Βήμα», ένα ακόμα από τα πρόσωπα που εμφανίζονται στην υπόθεση είναι επιχειρηματίας, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί και σε άλλο γνωστό σκάνδαλο. Ο επιχειρηματίας φέρεται να έχει ύποπτες καταθέσεις σε λογαριασμούς στο όνομά του και της συζύγου του, ενώ έχει διατελέσει επικεφαλής Οργανισμού που συνδεόταν το υπουργείο Άμυνας την επίμαχη περίοδο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here