Κονδύλι ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ για τους πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά και κυρίως στη Λέσβο ενέκρινε σήμερα Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με την Κομισιόν το ποσό θα χορηγηθεί στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και θα χρησιμοποιηθεί για τη διευκόλυνση της διαχείρισης των εγκαταστάσεων υποδοχής μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο, για τη στήριξη τοπικών κοινοτικών σχεδίων και για την παροχή περαιτέρω επείγουσας στέγασης στα νησιά. Το ποσό των 20 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί, επίσης, για την προστασία των παιδιών, την ανεπίσημη εκπαίδευση και την πρόληψη της σεξουαλικής βίας.

Η Επιτροπή ανακοίνωσε επίσης ότι θα χορηγηθεί στην Ισπανία πρόσθετη βοήθεια έκτακτης ανάγκης 24,8 εκατομμυρίων ευρώ. Τα χρήματα θα χορηγηθούν στο Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Ισπανίας και στον ισπανικό Ερυθρό Σταυρό για ένα έργο που στοχεύει στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης, τροφίμων και καταφυγίου σε μετανάστες που φθάνουν στη νότια ακτή της Ισπανίας, στη Θέουτα και στη Μελίλια.

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε σχετικά: «Η Επιτροπή εξακολουθεί να ανταποκρίνεται στη δέσμευσή της να υποστηρίξει τα κράτη μέλη που βρίσκονται υπό την πίεση. Το τελευταίο έτος αυξήθηκαν οι αφίξεις μεταναστών στην Ισπανία και πρέπει να ενισχύσουμε την υποστήριξή και να βοηθήσουμε να επιστρέψουν πίσω όσοι δεν έχουν δικαίωμα διαμονής. Εξάλλου, παρόλο που η δήλωση ΕΕ-Τουρκίας έχει συμβάλει σημαντικά στη μείωση του αριθμού των αφίξεων στην Ελλάδα, η χώρα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντική μεταναστευτική πίεση, ιδίως στα νησιά».

https://www.reader.gr/news/politiki/ektakti-voitheia-20-ekat-eyro-dinei-i-komision-sta-ellinika-nisia-gia-prosfygiko

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here