Επικαιρότητα

Εξετάσεις για 640.000 δημοσίους υπαλλήλους

Γραπτές εξετάσεις για 640.000 δημοσίους υπαλλήλους

Γραπτές εξετάσεις θα δώσουν μέχρι την άνοιξη του 2013, 640.000 δημόσιοι υπάλληλοι.

 Σύμφωνα με τον «Αδέσμευτο Τύπο» όσοι γράψουν καλά θα παραμείνουν στη θέση τους, ενώ όσοι αποτύχουν θα έρθουν αντιμέτωποι με μετάταξη και συνταξιοδοτική διαθεσιμότητα.

Όσοι αποτύχουν θα μετακινηθούν από τις υπηρεσίες που απασχολούνται σε δήμους, αποκεντρωμένες διευθύνσεις και οργανισμούς και γενικότερα όπου υπάρχει ανάγκη σε προσωπικό χαμηλής εκπαιδευτικής στάθμης.

Στα υπουργεία αναμένεται να παραμένουν μόνο όσοι «αριστεύσουν» ή πάρουν «λίαν καλώς», καθώς στόχος είναι οι εργαζόμενοι στο κεντρικό κράτος να έχουν υψηλή εκπαίδευση και ικανότητα χειρισμού των θεμάτων που τους ανατίθενται. Στη βαθμολογία θα υπολογισθούν και τα τυπικά προσόντα που διαθέτουν όπως σπουδές, εμπειρία, ξένες γλώσσες.

Οι εξεταζόμενοι θα πρέπει να απαντήσουν σε σειρά ερωτήσεων που αφορούν γενικότερες γνώσεις, πχ για τα βασικά όργανα άσκησης εκτελεστικής εξουσίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, την ικανότητα λύσης απλών μαθηματικών τύπων, την ιστορία, την γεωγραφία  και τον πολιτισμό του τόπου.

H βαθμολογία κάθε εξεταζόμενου θα καταγραφεί σε ατομικό έντυπο, όπου θα αναφέρονται αναλυτικά οι επιδόσεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που θα θεσμοθετεί τα κριτήρια προβλέπεται να εκδοθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close