ΕΞ ΑΠΑΛΩΝ ΟΝΥΧΩΝ Δευτέρα 19-9-2016

0

img_20150419_010057-1

Απο την Πέγκυ

 • Η ανάπτυξη ως φυσικό φαινόμενο θα μας συμπαρασύρει!! Την καλημέρα μου!
 • Δεν παρεμβαίνουμε στο έργο των αρμοδίων, αυτό ανήκει σε αυτούς. Παρεμβαίνουμε στον τρόπο που οι αρμόδιοι θέλουν να εφαρμόζουν ότι επιβάλλεται στην παιδεία μας και τους λέμε: Να σταθούμε καλά να σταθούμε όχι με φόβο προς τους άλλους αλλά με σεβασμό στην παράδοσή μας Έτσι να συγκροτηθεί το κράτος μας. Αυτά ανέφερε ο Μητροπολίτης Κορίνθου κατά τον Αγιασμό των σχολείων και με αφορμή τα όσα σχεδιάζονται για την παιδεία τονίζοντας ότι το Σύνταγμά μας επιβάλλει την εθνικοθρησκευτική κατάρτιση των παιδιών. Θέλουμε να ξέρουμε τι είμαστε, που ανήκουμε.
 • Ενδιαφέρουσα πρόταση από τον κ. Τιμολ. Πιέτρη προς τον Δήμο Κορίνθου για δωρεάν γεύματα στους μαθητές. Στον καιρό της κρίσης της οικονομικής και της δυσκολίας ακόμη και για στο καθημερινό κουλούρι του μαθητή αν μπορεί να υπάρξει βοήθεια από πλευράς του Δήμου θα είναι σαφώς κάτι θετικό. Να ευχηθούμε με την σειρά μας καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς!
 • Πολλά τα προβλήματα από την κακοκαιρία και στην Κορινθία. Οι επιτόπιες αυτοψίες δίνουν και παίρνουν. Κλιμάκια από την Περιφέρεια από Δημοτικούς παράγοντες και από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Καλές οι αυτοψίες αποτέλεσμα να δουν οι πληγέντες και άμεσα αυτό προέχει η γρήγορη αποκατάσταση, οικονομική πάνω απ΄όλα!
 • «Φιάσκο» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τη σημερινή στάση της Κυβέρνησης και των τεσσάρων Υπουργών της στη «συνάντηση εργασίας», όπως την ονομάτισαν, στο Υπουργείο Εσωτερικών, ενημερώνοντας σχετικά το Περιφερειακό Συμβούλιο.
 • «Περιμέναμε από την Κυβέρνηση να ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα και συγκεκριμένες προτάσεις, αλλά δεν έκανε τίποτα απ’ αυτά» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι η Περιφερειακή αρχή πήγε έτοιμη στη συνάντηση με υψηλό επίπεδο προετοιμασίας και συγκεκριμένες απόψεις και προτάσεις για να διευκολυνθεί η Κυβέρνηση στην αποκατάσταση των βλαβών.
 • Στη ΔΕΘ τώρα και στα όσα ανέφερε ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του εκεί, σαφώς και έχουν ενδιαφέρον δεδομένου ότι το κλίμα με αφορμή τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν λίγο φορτισμένο με τους δημοσιογράφους στα κανάλια που δεν αδειοδοτήθηκαν να κάνουν βροχή ερωτήσεων στον Πρωθυπουργό ο οποίος υπεραμύνθηκε του εγχειρήματος αυτού, των χρημάτων που θα δεχθεί για πρώτη φορά ο κρατικός κουρμπανάς. Οι αντιδράσεις δεν έλειψαν από τους δημοσιογράφους που επεσήμαναν ότι αυτό που ήξεραν ότι τις απολύσεις τις κάνει ο εργοδότης και όχι η κυβέρνηση. Στο Μαξίμου θεωρούν ότι το κλίμα ήταν πολύ καλό και τις δύο ημέρες της ΔΕΘ. “Δόθηκαν απαντήσεις στα βασικά προβλήματα της χώρας και επικοινωνήσαμε όλα τα βασικά ζητήματα της πολιτικής μας: Τον οδικό χάρτη για τη διαπραγμάτευση, το ζήτημα του χρέους, τα μέτρα για την ανακούφιση των πιο αδύναμων και ειδικά αυτών που έχουν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, την κατανομή των χρημάτων απο τις άδειες, τα αναπτυξιακά θέματα”, έλεγαν κυβερνητικές πηγές. Καθώς το καλάθι της ΔΕΘ ήταν εκ των πραγμάτων μικρό, οι ίδιες πηγές σχολίαζαν: “Δεν έχει νόημα στην παρούσα φάση η παροχολογία, σημασία έχει το σχέδιο, ο απολογισμός και να λέμε αλήθεια”. Τόνιζαν επίσης ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συγκρούστηκε με το τρίγωνο της διαπλοκής και απέδειξε στον ένα χρόνο που μεσολάβησε από την προηγούμενη ΔΕΘ πως είναι αξιόπιστη και εννοεί όσα λέει. Ποιες ειδήσεις όμως έβγαλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά το (χαμηλών πάντως τόνων) διήμερο της ΔΕΘ; Αξιολόγηση και μετά χρέος. Μηνύματα στη Γερμανία. Ικανοποίηση για την Ευρωμεσογειακή Σύνοδο. Που θα πάνε τα λεφτά από τις άδειες. Μετατίθεται η αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ. Τα δύο χρόνια μαραθωνίου.Το πάγωμα των ληξιπρόθεσμων του ΟΑΕΕ. Αυτό το τελευταίο απορρίπτεται για την ώρα και καλείται ο αρμόδιος υπουργός για την πρότασή του να προσκομίσει στοιχεία.
 • Δυστυχώς μιλάμε χωρίς να έχουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση. Εκτιθέμε θα…

 

 • Στα όσα τώρα ανέφερε ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μητσοτάκης αυτό που κρατάμε είναι ότι μίλησε για μια Συμφωνία Αλήθειας. Η αλήθεια λοιπόν αυτή δεν έχει ωραία λόγια. Θέλει κόπο αλλά με μεταρρυθμίσεις για να μπορέσουμε να βγούμε από τα βάρη που έχουμε φορτωθεί και μίλησε για ένα κοστολογημένο πρόγραμμα προκειμένου αυτά να ελαφρυνθούν.  Στόχος της Ν.Δ. η μείωση των κρατικών δαπανών. Δεν θέλει απολύσεις στο Δημόσιο αλλά προσλήψεις μόνο όπου χρειάζονται. Καλό ακούγεται όταν το μεγάλο κράτος είναι αδύνατον να συντηρηθεί και το βάρος σηκώνει ο ιδιωτικός τομέας για τον οποίο ανέφερε ότι χρειάζεται στήριξη.
 • Το πάρκιγνκ στο πεζοδρόμιο δεν είναι καινούριο φαινόμενο για την πόλη μας. Σιγά την είδηση! Ουκ ολίγοι το πράττουν . Οι θέσεις πάρκινγκ λιγοστές …όχι απαραίτητα απλά απομακρυσμένες από το κέντρο. Από την άλλη η συγκοινωνία δεν είναι όση θα έπρεπε για να εξυπηρετηθεί ο πολίτης. Για παράδειγμα στον Προαστιακό. Τα έχουμε ξαναπεί… Πρέπει να οργανωθεί καλύτερα το ζήτημα σε μια εποχή που οι μετακινήσεις με αυτοκίνητο έχουν κόστος και να μπορέσουμε να καλύψουμε όλες τις ανάγκες της κοινωνίας. Ακόμη και για τα μπάνια του λαού σε όλο τον διευρυμένο Δήμο Κορίνθου να έχουμε την δυνατότητα να καλύπτεται αυτή η ανάγκη. Στην περιοχή του Λεχαίου δεν υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης με συχνή αστική συγκοινωνία όπου οι παραλίες είναι πραγματικά υπέροχες.

 

 • Αντιδράσεις για την παρακολούθηση μαθημάτων από προσφυγόπουλα στα σχολεία. Στο Ωραιόκαστρο ξεσηκώθηκαν. Κάποιοι μιλούν για ρατζιστικά φαινόμενα. Δεν είναι έτσι φίλοι μου. Οι άνθρωποι αυτοί όπως έχει ακουστεί υγειονομικά δεν έχουν και την καλύτερη φροντίδα. Τα κρούσματα φυματίωσης προκαλούν ανησυχία. Λογικές οι αντιδράσεις λοιπόν και καμία κομματική ταμπέλα δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει θέση στην προκειμένη περίπτωση. Ας πράξουν όλοι όσα πρέπει.
 • Η Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θελερίτη μιλά για υποστρώματα που αντιδρούν αλλά τελικά πόσο αληθινό είναι αυτό. Η ξενοφοβία είναι το θέμα ο ρατζισμός…νομίζω πως όχι όταν οι περισσότεροι έλληνες αγκάλιασαν το πρόβλημα, αλλά όλα έχουν και μια ευθύνη την οποία κάποιοι πρέπει να λάβουν. Σαφώς και το θέμα είναι σοβαρό και οι ακραίες θέσεις δεν αρμόζουν στην περίσταση ή η οποιαδήποτε ρητορική.
·         Μαρία Θελερίτη
Τα «Ωραιοκαστρα» σε κάθε περιοχή, θα είναι οι μάχες της επόμενης περιόδου. Μάχες που θα είναι δύσκολο να κερδηθούν αν ταυτόχρονα με την καταδίκη τους, δεν παίρνουμε συνεχώς μέτρα για να ξεφουσκώνουν τα υποστρώματα πάνω στα οποία αυτά φυτρώνουν…
 • Οι ρομά έχουν ξεφύγει. Αυτό που έγινε στην Νεμέα φανερώνει ότι οι τύποι αυτοί αισθάνονται ότι τα πάντα όλα είναι δικά τους μπορούν να κάνουν ότι θέλουν χωρίς να τους ενοχλεί κανείς και αν συμβεί να τους ενοχλήσεις παίζουν ξύλο. Ο Δήμαρχος Νεμέας έπεσε θύμα τους. Επιτέλους ας τους μαζέψουν να παρθούν μέτρα περιορισμού της δράσης τους. Δεν φτάνει που αρκετοί από αυτούς τους τύπους σαρώνουν στις κλοπές θα αρχίσουν τώρα να χτυπούν να δέρνουν τον κόσμο. Έλεος!
 • Η καταιγίδα κατασχέσεων ένα φαινόμενο σε έξαρση και όπως φαίνεται μόνιμο. Η καιρική καταιγίδα παροδικό…αφήνει ζημιές αλλά το πρώτο είναι ανυπολόγιστης ζημιάς!!!
 • Σε ότι αφορά την διαδικτυακή ψηφοφορία για τον Δήμαρχο του Δήμου Κορίνθου  σε γνωστό μπλογκ τα αποτελέσματα έχουν ενδιαφέρον προκαλούν συζητήσεις αλλά μη τρελαινόμαστε ….Δεν ξέρω κατά πόσο μια τέτοια ψηφοφορία μπορεί να θεωρηθεί έγκυρη αν υπάρχει η δυνατότητα σε κάποιον να ψηφίζει ξανά και ξανά. Αλλά σίγουρα δεν την παραβλέπουμε ……

Απάντηση