Έκοψε τα χρήματα του Erasmus+ για την Ελλάδα η Κομισιόν

0

cb14321cbdb09b515c5bd80bfcf0f6c3_L

Σε προσωρινή αναστολή χρηματοδότησης των οργανώσεων νέων στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Erasmus+ προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αποτέλεσμα να μείνουν στον αέρα προγραμματισμένα πρότζεκτ ενώ αμφίβολο είναι και το χρονικό διάστημα μέχρι την άρση της.

Η χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τις οργανώσεις νέων στην Ελλάδα βρίσκεται υπό την εποπτεία του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), το οποίο φαίνεται ότι έχει μπει στο μικροσκόπιο της Κομισιόν.

Με ανακοίνωσή του στις 28 Απριλίου του 2014, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ τόνισε ότι αναφορικά με τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν κατά την περίοδο αξιολόγησης Round1/2015 με καταληκτική ημερομηνία την 4η Φεβρουαρίου 2015, «η Εθνική Μονάδα Συντονισμού, δεν θα προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης και κατά συνέπεια στην έκδοση της σχετικής Απόφασης Επιχορήγησης Δικαιούχων».

«Ο λόγος που δημιουργεί τις σχετικές καθυστερήσεις έγκειται στο γεγονός ότι η Εθνική Μονάδα Συντονισμού έχει τεθεί σε αναστολή χρηματοδότησης», αναφέρει η ανακοίνωση, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ο λόγος της αναστολής της χρηματοδότησης καθώς και πώς προέκυψε αυτή.

Το Ποτάμι κατέθεσε ερώτηση για το «Πάγωμα του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+»

Το κείμενο έχει ως εξής:

Ο Τομέας Νέας Γενιάς σε συνεργασία με την Πολιτική Υπεύθυνο και Βουλευτή Α’ Πειραιά και Νήσων, Σταυρούλα Αντωνάκου, κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Αριστείδη Μπαλτά αναφορικά με το πάγωμα του προγράμματος Erasmus+.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Προς: Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων

κ. Αριστείδη Μπαλτά

Ερώτηση

Θέμα: «Πάγωμα του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+»

Όπως έχουμε πληροφορηθεί αναφορικά με τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν κατά την περίοδο αξιολόγησης Round 1/2015 με καταληκτική ημερομηνία την 4η Φεβρουαρίου 2015, η Εθνική Μονάδα Συντονισμού, δεν θα προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης και κατά συνέπεια στην έκδοση της σχετικής Απόφασης Επιχορήγησης Δικαιούχων.

Αναφορικά με τις αιτήσεις που πρόκειται να υποβληθούν κατά την περίοδο αξιολόγησης Round 2/2015 με καταληκτική ημερομηνία την 30η Απριλίου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους, ωστόσο η Εθνική Μονάδα Συντονισμού δεν θα προχωρήσει άμεσα στη διαδικασία αξιολόγησης και στην έκδοση της σχετικής Απόφασης Επιχορήγησης Δικαιούχων.

Ο λόγος που δημιουργεί τις σχετικές καθυστερήσεις σύμφωνα με την ανακοίνωση που έχετε δώσει, έγκειται στο γεγονός ότι η Εθνική Μονάδα Συντονισμού έχει τεθεί σε αναστολή χρηματοδότησης. Μάλιστα, το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και η Εθνική Μονάδα Συντονισμού καταβάλουν, από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το πρόβλημα, κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Για ποιο λόγο η Εθνική Μονάδα Συντονισμού έχει τεθεί σε αναστολή χρηματοδότησης;

2. Για ποιο λόγο η Εθνική Μονάδα Συντονισμού, δεν έχει προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης και κατά συνέπεια στην έκδοση της σχετικής Απόφασης Επιχορήγησης Δικαιούχων (Round 2);

3. Πότε θα ολοκληρωθεί από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού, η ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης και κατά συνέπεια η έκδοση της σχετικής Απόφασης Επιχορήγησης Δικαιούχων (Round 1/2015);
ΠΗΓΗ: neolaia.gr

Leave a Reply