«Η ανοησία ενός οποιουδήποτε ξένου διεθνούς υπαλλήλου δεν εκφράζει την ελληνική πολιτική». Με αυτά τα λόγια ο υπουργός Εσωτερικών, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς στη Βουλή ότι τέθηκε από την τρόικα θέμα εκκένωσης των ελληνικών νησιών που έχουν λιγότερους από 150 κατοίκους.

«Η ανοησία ενός οποιουδήποτε ξένου διεθνούς υπαλλήλου δεν εκφράζει την ελληνική πολιτική. Την πολιτική για το Αιγαίο την εκφράζει η κυβέρνηση αξιόπιστα και μαχητικά και να είστε βέβαιοι ότι και στην πράξη αυτή η πολιτική επιδιώκεται να κατοχυρωθεί από τον Αντώνη Σαμάρα», ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης.

Λίγα λεπτά αργότερα όμως ο κ. Στυλιανίδης από το βήμα της Βουλής ανασκεύασε λέγοντας: «με διαβεβαιώνουν ότι δεν υπήρξε δήλωση ξένου αξιωματούχου.  Μόνο η εκλεγμένη δημοκρατικά κυβέρνηση είναι αυτή που χαράζει την εθνική στρατηγική».
Δείτε Βίντεο

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, από την πλευρά του, ζήτησε την παραίτηση του Γιάννη Στουρνάρα για το θέμα. «Ο Υπουργός ήταν σαφέστατος και προκύπτει θέμα παραίτησης του Υπουργού Οικονομικών και το θέτουμε.  Γιατί ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε ειπώθηκε κάτι τέτοιο από την τρόικα.  Τώρα φαίνεται ότι η ανοησία τελικά ειπώθηκε, άρα ή ο κ.Στουρνάρας λέει ψέματα ή ο κ. Στυλιανίδης. Εγώ πιστεύω τον κ. Στυλιανίδη και ζητώ την παραίτηση του κ. Στουρνάρα», είπε ο κ. Καμμένος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here