Είναι υγειές οι γυναίκες να μην φορούν εσώρουχα όταν κοιμούνται; 

0

Πρέπει να κοιμάσαι γυμνή ή να φοράς πιτζάμες στο κρεβάτι; Ο καθένας έχει την προσωπική του προτίμηση. Ωστόσο, ακόμα και αν φοράτε πιτζάμα, θα πρέπει να σκεφτείτε να πάτε για ύπνο χωρίς εσώρουχα.

Οφέλη για την υγεία του ύπνου χωρίς εσώρουχο

Η υπερβολική υγρασία γύρω από τα γεννητικά όργανα μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένες μολύνσεις από ζυμομύκητες, κολπίτιδα, θυλακίτιδα, ερεθισμό και αλλαγές στο pH λόγω βακτηριακής υπερανάπτυξης. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί αυτό, είναι να αφήσετε λίγο χρόνο να αεριστούν τα πάντα και να παραμείνουν στεγνά.

Ο ύπνος με καλύμματα και σφιχτά γυναικεία εσώρουχα η ανδρικά εσώρουχα, μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη συσσώρευση υγρασίας. Τα εσώρουχα κρατούν αυτή την υγρασία κοντά στα γεννητικά σας όργανα. Αυτό επιτρέπει στα βακτήρια να αναπτυχθούν, που μπορεί να προκαλέσει μόλυνση και άλλα προβλήματα.

Εάν είστε επιρρεπείς σε μολύνσεις, κολπικές λοιμώξεις ή κολπικό ερεθισμό, το να κοιμηθείτε γυμνή το βραδύ, θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική και υγιής επιλογή. Όταν επιτρέπουμε την συσσώρευση υγρασίας στα επίμαχα σημεία του σώματος, αυτό μπορεί να επιδεινώσει τις καταστάσεις, οπότε αν δώσουμε στην οικεία περιοχή λίγο χρόνο χωρίς εσώρουχα μπορεί να μας βοηθήσει. Οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν να φορούν εσώρουχα κατά τη διάρκεια της ημέρας, οπότε το βράδυ είναι μια καλή στιγμή να τα αφήσετε όλα να αερίζονται.

Άλλοι λόγοι για να ξεφορτωθείτε τα εσώρουχα τη νύχτα

Αν υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας, είτε από τη δουλειά, είτε μετά από κάποια γυμναστική και είστε ιδρωμένοι, σκεφτείτε να βγάλετε τα εσώρουχα τη νύχτα για τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω. Επίσης, η ποιότητα στα γυναικεία εσώρουχα παίζει μεγάλο ρόλο. Το να φοράς δαντελένια, ή μη βαμβακερά εσώρουχα ή να χρησιμοποιείς επένδυση εσωρούχων κατά τη διάρκεια της ημέρας, δεν επιτρέπει μεγάλη ροή αέρα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση υγρασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η αλλαγή σε βαμβακερά εσώρουχα το βράδυ μπορεί να βοηθήσει, αλλά η καλύτερη επιλογή είναι να κοιμάστε χωρίς εσώρουχα και να φοράτε ένα φαρδύ μποξεράκι. Μία άνετη πιτζάμα χωρίς εσώρουχο μπορεί να είναι επίσης μία καλή λύση για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Προτιμήστε πουπουλένιο πάπλωμα για να εξασφαλίσετε καλύτερη θερμοκρασία το βράδυ, και να μπορείτε να κοιμάστε χωρίς πιτζάμες και εσώρουχα.

Αισθάνεστε άνετα όταν κοιμάστε χωρίς εσώρουχα;

Μπορεί να αισθάνεστε άβολα, να κοιμάστε το βράδυ χωρίς εσώρουχα, είναι γεγονός ότι οι περισσότερες γυναίκες δεν το επιχειρούν εύκολα. Όμως μετά από μερικές νύχτες, θα προσαρμοστείτε σε αυτή τη νέα ελευθερία και πιθανότατα θα νιώσετε πιο άνετα. Αν αισθάνεστε το σώμα σας ότι δεν είναι τόσο καθαρό πριν πάτε για ύπνο φροντίστε να κάνετε ένα ντους, αυτό θα σας κρατήσει δροσερές για αρκετή ώρα το βράδυ. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υγρομάντηλα καθαρισμού με ισορροπημένο Ph για εξωτερική χρήση. Τα μαντηλάκια αυτά βοηθάνε στην απομάκρυνση βακτηριδίων που προκαλούν οσμές. Είναι κάτι που μπορείτε να το προσθέσετε στην καθημερινή σας νυχτερινή ρουτίνα πριν τον ύπνο. πολλά από αυτά έχουν ευχάριστο άρωμα που μπορεί να σας φτιάξει τη διάθεση.

Προσπαθήστε να αποφύγετε τη χρήση σαπουνιών και μαντηλιών που δεν είναι ισορροπημένο με το pH για τις ευαίσθητες περιοχές, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη βακτηρίων, οσμής και να δημιουργήσει δυσάρεστες καταστάσεις.

Leave a Reply