βενιζελος μεταναστες

Μετά την γκάφα της κυβέρνησης που προκάλεσε διπλωματικές αντιδράσεις – Ακόμα και οι Σύροι επιβάτες διαμαρτυρήθηκαν για την αλλαγή του σχεδιασμού

Λίγο μετά τις 9 το πρωί έφτασε στον Πειραιά το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά από μια πολύωρη περιπέτεια με στοιχεία διπλωματικού θρίλερ όσον αφορά τον τελικό προορισμό του.

Το πλοίο μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης ήταν προγραμματισμένο να καταλήξει στη Θεσσαλονίκη όμως η διαρροή ότι οι χιλιάδες μετανάστες θα μεταφερθούν με λεωφορεία των ΚΤΕΛ στα ελληνοσκοπιανά σύνορα άλλαξε το σχεδιασμό.

Διπλωματικοί κύκλοι φέρεται να υποστηρίζουν ότι προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης των Σκοπίων όσο και από άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Ειδικότερα οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι στην διεθνή διπλωματία υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται, αν και όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει.

Προφανώς η κυβέρνηση αποφάσισε να γνωστοποιήσει αυτή την τακτική της έπειτα από την πίεση που υφίσταται στο μεταναστευτικό από την ελληνική κοινή γνώμη.

Όμως απ΄οτι φαίνεται αντί να λύσει το πρόβλημα, με τους αδέξιους χειρισμούς των υπουργών της το όξυνε.

Οι μετανάστες που αποβιβάστηκαν από το πλοίο «Ελεύθεριος Βενιζέλος» κατήγγειλαν ότι πλήρωσαν 60 ευρώ για να βγάλουν εισιτήρια για Θεσσαλονίκη επιδεικνύοντας τα σχετικά αποκόμματα.

Τους μετανάστες υποδέχθηκε μικρή ομάδα αλληλέγγυων η οποία τους μοίραζε φυλλάδια με συμβουλές γραμμένες στα αραβικά και τα ελληνικά.

protothema.gr