Επικαιρότητα

Δυο λόγια του Ζάκερμπεργκ «έδωσαν» 6,8 δισ. δολάρια στο Facebook

Μια μικρή ομιλία του 28χρονου Μαρκ Ζάκερμπεργκ σε ένα συνέδριο υψηλής τεχνολογίας στο Σαν Φρανσίσκο ήταν καθώς φαίνεται αρκετή για να αναστρέψει την πτωτική πορεία της μετοχής του Facebook, του κολοσσού της κοινωνικής δικτύωσης, που μέχρι και πριν από μία εβδομάδα θεωρούνταν μια χρηματιστηριακή φούσκα.

Η μετοχή της Facebook Inc. έκλεισε το βράδυ της Παρασκευής στα 22 δολάρια, γεγονός που μεταφράζεται σε αύξηση της χρηματιστηριακής αξίας της εταιρείας κατά 6,785 δισ. δολάρια από την Τρίτη, όταν ο 28χρονος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μαρκ Ζάκερμπεργκ έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση από τον περασμένο Μάιο και την είσοδο της επιχείρησης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στον δείκτη Nasdaq.

Πριν από δύο εβδομάδες η μετοχή της Facebook Inc. είχε πέσει κάτω από το ψυχολογικό όριο των 19 δολαρίων, τα μισά από το ξεκίνημά της στη Γουόλ Στριτ. Τότε ο Ζάκερμπεργκ είχε παρέμβει δηλώνοντας ότι δεν σκοπέυει να πουλήσει το μερίδιό του για τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμα, ανακόπτοντας τη ραγδαία πτώση.

Την Τρίτη, μιλώντας στο συνέδριο TechCrunch Disrupt στο Σαν Φρανσίσκο, ο Ζάκερμπεργκ παρουσίασε μια νέα υπηρεσία που θα δίνει τη δυνατότητα στους διαφημιστές να προσεγγίζουν τους χρήστες του Facebook, γεγονός που όπως φαίνεται έπεισε τους επενδυτές.

Το Facebook Ad Exchange θα δίνει τη δυνατότητα στους διαφημιστές να ανιχνεύουν τις πρόσφατες αναζητήσεις στο Ιντερνετ του κάθε μέλους του Facebook ώστε να μπορεί να κάνει πιο στοχευμένες διαφημίσεις.

O Zάκερμπεργκ είχε «εξαφανιστεί» από τον περασμένο Μάιο. Ο ίδιος εξήγησε ότι θέλει να χτίζει την εταιρεία του από «μέσα» και όχι να ξοδεύει τον χρόνο του, διαφημίζοντας το προϊόν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close