Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από τη γυναίκα που βοήθησε να εξιχνιαστεί το έγκλημα στους Άγίους Θεοδώρους Κορινθίας

0

peripoliko-astynomia_1-thumb-large-thumb-large-thumb-large

Σοκαρισμένοι είναι οι γείτονες του 81χρονου Μιχάλη Δέδε από τα Σπάτα, ο οποίος τη Δευτέρα το πρωί βρήκε τραγικό θάνατο στους Άγίους Θεοδώρους Κορινθίας, από δύο ανθρώπους που του παρουσιάστηκαν ως αστυνομικοί.

Σύμφωνα με τον άνθρωπο – κλειδί της υπόθεσης, την κυρία Παναγιώτα, ταχυδρόμο της περιοχής,  αναφερεται πως αν υπήρχε περισσότερος χρόνος ίσως ο άνθρωπος -που από την Ελληνική Αστυνομία παρουσιάστηκε σαν ρακοσυλλέκτης- να είχε σωθεί.
«Ήταν πτυχιούχος ηλεκτρολόγος, είχε τελειώσει το αρρένων της Πλάκας και ασχολήθηκε με την ηλεκτρολογία. Δεν ήταν ρακοσυλλέκτης, απλά κάποια αντικείμενα με την πάροδο των ετών, από τότε που πέθαναν οι γονείς του δεν τα πέταξε» ανέφερε προς αποκατάσταση της αλήθειας για τον αδικοχαμένο Μιχάλη Δέδε.

Η κυρία Παναγιώτα περιγράφει λεπτομερώς το πρωινό τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον φίλο της λίγο πριν απαχθεί από τους δύο δράστες και τον μεταφέρουν στο εξοχικό του ενός στους Αγίους Θεοδώρους.

«Με πήρε τηλέφωνο το πρωί στις 9:20 και μου είπε ότι ήρθαν δύο από την ασφάλεια για να πάει να καταθέσει. Μου είχε πει μια-δυο φορές ότι αυτοί τον ζάλιζαν για καιρό. Τους έβλεπαν και οι γείτονες και μάλιστα ένας γείτονας τον έλεγε “κύριε αστυνόμε”. Αυτοί είχαν ανοίξει κουβέντα για διάφορα θέματα στη γειτονιά. Τους είχαν πείσει όλους ότι ήταν αστυνομικοί».

Ανατριχιαστική λεπτομέρεια είναι ότι ο άτυχος 81χρονος μάλωσε τους βασανιστές του γιατί ήρθαν και τον ξύπνησαν τόσο νωρίς προκειμένου να πάει να καταθέσει για ένα τροχαίο που υποτίθεται ότι εμπλεκόταν το αυτοκίνητό του.

«Μου είπε στο τηλέφωνο ότι “ήρθαν να με πάρουν το πρωί για να πάω να καταθέσω” και τους μάλωσε κιόλας. Τους έδιωξε και τους είπε να έρθουν αργότερα για να πάει να ετοιμαστεί. Αυτοί γύρισαν μετά από κάποια ώρα, και είχαν πιάσει και την κουβέντα σε κάποιον γείτονα εκεί» τόνισε η κυρία Παναγιώτα.

Μετά από όλα αυτά η κυρία Παναγιώτα άρχισε να τον αναζητά αφού είχε περάσει αρκετή ώρα και το κινητό του τηλέφωνο ήταν κλειστό.

«Εγώ μετά από το τηλέφωνο άρχισα να τον αναζητώ. Μου είχε πει ότι θα πάει και θα δώσει μια κατάθεση και μετά θα γυρίσει. Το κινητό του το είχε πάντα ανοικτό. Τον έπαιρνα τηλέφωνο και δεν απαντούσε ήταν κλειστό. Αυτός δεν συνήθιζε ποτέ να έχει κλειστό το τηλέφωνο».

Και συνεχίζει: «Ξεκίνησα, πήγα στην ΓΑΔΑ και ρώτησα τον αξιωματικό υπηρεσίας. Του εξήγησα το περιστατικό και δεν γνώριζαν κάτι. Μετά πήγα στην Τροχαία στην οδό Δεληγιάννη όπου ούτε εκεί υπήρχε κάτι. Τότε άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια και λέω ότι κάτι έγινε».

Αφού μετά την αναζήτηση της κυρίας Παναγιώτα δεν προέκυψε κάτι, η γυναίκα πήγε στο σπίτι του 81χρονου περιμένοντάς τον. Όμως στην πορεία αποφάσισε να πάει στο τμήμα των Σπάτων να δηλώσει την εξαφάνιση του ηλικιωμένου.

«Όταν έφυγα από το σπίτι άφησα την πόρτα μισάνοικτη, όταν γύρισα από το τμήμα την βρήκα κλειστή και μου μπήκαν υποψίες. Περίμενα λίγο απ’έξω και είδα ένα κεφάλι. Αμέσως τηλεφώνησα στο τμήμα και στο 100 όπου ήρθαν οι αστυνομικοί και τους βρήκαμε κρυμμένους στο τέρμα της αυλής» είπε η χαρακτηριστικά.

proto thema

Leave a Reply