Δημοτική Υπάλληλος χτυπούσε τις κάρτες συναδέλφων της

0

Χτυπούσε πρωί και μεσημέρι εργολαβικά κάρτες συναδέλφων της! Διοικητική υπάλληλος που υπηρετούσε στα γραφεία του Δήμου Αθηναίων στην οδό Λιοσίων, στη Διεύθυνση δημοτικών προσόδων, ανέλαβε τον περασμένο Μάιο, να «δουλέψει» για λογαριασμό πολλών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η δημοτική υπάλληλος είχε αναλάβει να χτυπά τις κάρτες 4 με 5 εργαζομένων του δήμου, οι οποίοι με την συνδρομή της, παρέτειναν τις διακοπές τους ή εξασφάλιζαν πλήρη μισθό παρά την απουσία τους! Με τον τρόπο αυτό οι συναδελφοί της παρότι απουσίαζαν ήταν πλήρως καλυμμένοι και εμφανίζονταν να είναι στην εργασίας τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η ενέργειά της έγινε αντιληπτή ένα απόγευμα στα τέλη Μαΐου από την ιδιαιτέρα, του γενικού γραμματέα του Δήμου Αθηναίων Λευτέρη Καστανάκη. Μάλιστα η συνεργάτης του γγ, την έπιασε στα πράσα, την ώρα που η επίορκος υπάλληλος χτυπούσε τις κάρτες. Αμέσως κάλεσε τον γενικό, ο οποίος μετέθεσε άμεσα την υπάλληλο στη Δημοτική Αστυνομία (κτήριο επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου) όπου και υπηρετεί έως σήμερα ως διοικητική, ενώ κίνησε και τις πειθαρχικές διαδικασίες.

Συγκεκριμένα σε βάρος της διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Αυτή την στιγμή εκκρεμεί το πόρισμα της ΕΔΕ, το οποίο αναμένεται από μέρα σε μέρα να εκδοθεί. Εφόσον κριθεί ένοχη από την ΕΔΕ, η υπόθεση θα παραπεμφεί στο πειθαρχικό. Η τελική απόφαση του πειθαρχικού, εφόσον παραπεμφεί, θα βγει μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως μας ανέφεραν έγκυρες πηγές.

Σύμφωνα με στελέχη του δήμου, όπου μίλησαν στην aftodioikisi.gr, σε αυτές τις περιπτώσεις προβλέπεται ποινή στέρησης από μερικές μέρες ή μήνες των αποδοχών του εκάστοτε επίορκου υπαλλήλου.

Οι συνέπειες για τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους στην συγκεκριμένη περίπτωση για την εργαζόμενη του δήμου, φαίνεται ότι θα είναι ελάχιστες, αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος της ενέργεια της.
πηγη

Απάντηση