Δημοτικά σχολεία: Στόχος η μελέτη να γίνεται στην τάξη και όχι στο σπίτι

0

Δημοτικά σχολεία: Στόχος η μελέτη να γίνεται στην τάξη και όχι στο σπίτι

Θα μειωθεί η ύλη για να προλαβαίνουν οι μαθητές να την κατανοούν, θα ενισχυθούν τα ολοήμερα, αλλαγές και στα νηπιαγωγεία

Νέα συνεδρίαση στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησε η Ομάδα Εργασίας του υπουργείου με να συνταχθεί το αρχικό σχέδιο των αλλαγών που θα γίνουν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Με βάση το πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί μια ακόμη συνεδρίαση του 33μελούς Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, από το οποίο ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος θα ζητήσει το οριστικό σχέδιο αλλαγών.

Με βάση αυτό το σχέδιο, ο κ. Λοβέρδος θα καταρτίσει το Σχέδιο Νόμου, ώστε στις αρχές του Φλεβάρη να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες παραμένει το μότο «λιγότερα μαθήματα ελαφρύτερη τσάντα» ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί και στα ολοήμερα σχολεία προκειμένου οι μαθητές να ολοκληρώνουν τις εργασίες τους στο σχολείο.

Οι αρμόδιοι του υπουργείου Παιδείας φαίνεται ότι συμφωνούν στη μείωση και στον εξορθολογισμό της ύλης, προκειμένου ο μαθητής να έχει τον απαραίτητο χρόνο να κατανοήσει αυτά που μαθαίνει.

Στόχος είναι μέρος ή το σύνολο της μελέτης να γίνεται στο σχολείο προκειμένου ο μαθητής που επιστρέφει στο σπίτι του να έχει το χρόνο να παίξει ή να κάνει άλλες δραστηριότητες.

Οπως συζήτησαν χθες το βράδυ οι αρμόδιοι πρέπει να ελεγχθεί από την αρχή το πρόγραμμα του δημοτικού και οι ειδικότητες που μετέχουν σε αυτό προκειμένου να εξασφαλίζεται συνοχή της εκπαίδευσης.

Στο κέντρο αυτών των αλλαγών θα βρεθεί και το σύνολο της προσχολικής εκπαίδευσης και του νηπιαγωγείου με σαφείς προτάσεις για αναβάθμισή του.

Το στίγμα εξάλλου το έχει δώσει ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος εστιάζει στη λιγότερη ύλη, περισσότερη παιδεία. Όπως έχει πει ο κ. Λοβέρδος, δεν θα γίνει καμία άλλη νομοθετική κίνηση στα θέματα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση καθώς έγιναν στο παρελθόν μεταρρυθμίσεις από τους προηγούμενους υπουργούς Παιδείας, αλλά θα γίνει μια «δομική» αλλαγή στην πρώτη βαθμίδα της εκπαίδευσης, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της χώρας.

Leave a Reply