Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου ανέφερε ακόμη ότι την κρίσιμη ώρα στο σημείο δεν υπήρχαν αστυνομικοί, καθώς η αστυνομική δύναμη στο δήμο είναι μικρή, ενώ σημείωσε ότι ο δήμος δεν διαθέτει δημοτική αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι τις ενέργειες της Χρυσής Αυγής έσπευσε να επιδοκιμάσει το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των υπαίθριων πωλητών και κάλεσε μάλιστα τα μέλη της να επεκτείνουν τη δράση τους σε όλη την επικράτεια!

«Οι αυθόρμητες κινήσεις ματ μελών της Χρυσής Αυγής σε διάφορες εμποροπανηγύρεις ανά την επικράτεια μας βρίσκουν απολύτως σύμφωνους, με την παρότρυνση αυτή η δράση τους να συνεχιστεί σε όλους τους υπαίθριους χώρους»σημειώνει η Ε.Σ.Σ.Υ.Π.Ε.

Η ανακοίνωση εστάλη στη Χρυσή Αυγή, η οποία και την δημοσιοποιεί με δικό της δελτίο Τύπου. Άλλωστε, η Χρυσή Αυγή έχει προαναγγείλει ότι οι έφοδοι θα συνεχιστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της εβδομάδας αναμένεται να φθάσει στη Βουλή η δικογραφία για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που συμμετείχαν στην έφοδο στη Ραφήνα. Από το οπτικό υλικό, που έχει δημοσιοποιήσει η ίδια η Χρυσή Αυγή, είναι εμφανές ότι οι βουλευτές του κόμματος Παν. Ηλιόπουλος και Γ. Γερμενής διαπράττουν το αδίκημα της αντιποίησης αρχής, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους στο αδίκημα της απρόκλητης φθοράς ξένης περιουσίας.


Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο – μία ημέρα μετά την επίθεση στη Ραφήνα – στο Μεσολόγγι.

 

Τα κόμματα καταδίκασαν τις εφόδους της Χρυσής Αυγής. Το ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδια «να αφήσει τα μεγάλα λόγια και να επιβάλει την τάξη».·Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τη στάση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.  Να λάβει τα μέτρα της η κυβέρνηση ζήτησε το ΚΚΕ.

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Με άδεια ή χωρίς Θύμιε, τα

  επεισόδια μεταξύ μικροπωλητών μεταναστών και μελών της Χρυσής Αυγής

  τεκμηριώνουν την πολύχρονη κρατική ανοχή στο παρεμπόριο. Στο λαθρεμπόριο. Στους λαθρομετανάστες

  Δίνουν στον πολίτη το δικαίωμα δράσης (άρθρ.275 Κ.Ποιν.Δ., 259 Π.Κ.)

  Παραβλέπουν την ουσία. Τα μεγάλα δηλ.πακέτα επενδύσεων και μαζικών προσλήψεων

  Ζωγραφίζουν τη φτώχεια. Την ανέχεια. Την ανεργία. Την μελαγχολία. Την απογοήτευση. Την εξάντληση οραμάτων

  Προβάλλουν κοινωνίες λούμπεν

  Ρίχνουν, πετούν στο ξύλινο πάτωμα την ηθική μας υπόσταση. Την αξία της ζωής. Την αδυναμία επιβολής

  Εκτιμούν, πως αν φύγουν οι μετανάστες θ΄ανοίξουν και οι δουλειές…

  Δεν βλέπουν την Ελλάδα με μάτια ευρωπαικά. Ως τόπο δηλ.αναχαίτισης των προσφύγων εξ ανατολών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here