Πολιτική

«Δεν θέλω να είμαι φελλός»

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ υπεραμύνθηκε του μετρημένου βηματισμού των μεταρρυθμίσεών του, παραδέχθηκε ωστόσο πως χρειάζεται τώρα να «επιταχύνει» την αντίδρασή του στην οικονομική κρίση.

Πιο συγκεκριμένα στη συνέντευξη στην εφημερίδα Le Monde, ο Ολάντ δήλωσε πως πιστεύει πως είχε δίκιο να δώσει προτεραιότητα στο διάλογο αφότου εξελέγη το Μάιο, «αντί μιας συσσώρευσης καλών και κακών αποφάσεων».

 

Επείγουσα κατάσταση

Παραδέχθηκε όμως επίσης πως η κατάσταση είναι «τόσο επείγουσα» που είναι καιρός να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις προκειμένου να επανέλθει η ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

 

Αποτυχία;

Ο Ολάντ έχει επικριθεί τις τελευταίες εβδομάδες για αποτυχία να αναλάβει αποφασιστική δράση απέναντι στα αυξανόμενα σχέδια πλεονάζοντος προσωπικού σε ναυαρχίδες της γαλλικής βιομηχανίας.

 

Οι διερευνητικές συνομιλίες

Η νέα κυβέρνηση είχε διερευνητικές συνομιλίες με τα συνδικάτα και τους εργοδότες για θέματα που εμποδίζουν την ανάπτυξη της βιομηχανίας, όπως οι ανελαστικοί εργατικοί νόμοι, αλλά είπε πως δεν αναμένει μια συμφωνία έως τις αρχές του 2013.

Ο Ολάντ έχει επίσης επικριθεί για αποτυχία να επιδείξει αρχηγικές ικανότητες στη σύγκρουση στη Συρία.

«Δεν είναι εύκολο», παραπονέθηκε. «Αν είμαι σε απόσταση, λένε «είναι περήφανος». Αν αντιδρώ, λένε «Κάνει τον Σαρκοζί». Αν συνηγορήσω υπέρ του συμβιβασμού, λένε ‘Είναι διστακτικός».

«Δεν θέλω να είμαι όπως ένας φελλός στο ρεύμα του νερού», είπε. «Αυτό που χρειάζεται είναι σταθερότητα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close