Δεν κουνιέται… φύλλο στην Αθήνα

0

Απαγορευτική είναι η κυκλοφορία την Δευτέρα (15.12018) για οποιονδήποτε δεν έχει δουλειά η δεν… συμμετέχει στην απεργία και στις συγκεντρώσεις.

Ο λόγος είναι ότι πολύ απλά, δεν θα κυκλοφορεί καμία συγκοινωνία, καθώς οι εργαζόμενοι απεργούν για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Το κυκλοφοριακό κομφούζιο λοιπόν αναμένεται να φαίνεται… ακόμα κι από το διάστημα, κάνοντας ίσως πιο ρεαλιστική την λύση του.. ελικοπτέρου.

Τελευταίο στον «χορό» της απεργίας μπήκε το Μετρό, που με ανακοίνωσή του το σωματείο των εργαζομένων, εξαπέλυσε επίθεση ενάντια σε κυβέρνηση που όπως λέει παραδίδει ότι απέμεινε από την δημόσια περιουσία στους δανειστές.

Από τα «πυρά» τους όμως δεν γλυτώνουν ούτε οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους κατηγορούν για διάσπαση της δράσης των εργαζομένων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Εντός των ημερών, η κυβέρνηση με την ψήφιση του νέου πολυνόμου, παραδίδει στους δανειστές ενέχυρο ότι απόμεινε από τη δημόσια περιουσία και μαζί τις τελευταίες ελπίδες για μια ζωή με αξιοπρέπεια στους ανθρώπους του μόχθου.

Μέσα στα δεκάδες αντεργατικά, αντικοινωνικά μέτρα ξεχωρίζει η προσπάθεια να καταργηθεί στην πράξη το δικαίωμα στην απεργία, θέτοντας ως προαπαιτούμενο την απόλυτη πλειοψηφία των εργαζόμενων.

Η δημοκρατική ευαισθησία του κυρίου Τσίπρα και των συνοδοιπόρων εξαντλείται επιλεκτικά σε μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους και όχι όταν οι ίδιοι ψηφίζουν μνημόνια ή όταν προδίδουν δημοψηφίσματα στην πλάτη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.

Κάθε επίφαση δημοκρατίας στο συγκεκριμένο μέτρο καταρρέει από την στιγμή που δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την συνολική λειτουργία των συνδικάτων, για καμία άλλη διαδικασία απόφασης αλλά εστιάζει αποκλειστικά και μόνο στον τρόπο απόφασης για απεργία.

Βέβαια πριν από αυτούς φρόντισε και φροντίζει ο συνδικαλιστικός τους βραχίονας να σαμποτάρει αποφάσεις της πλειοψηφίας και να υποδαυλίζει την διάσπαση σε κάθε διεκδικητική δράση. Δεν έχουμε την παραμικρή πρόθεση να ανοίξουμε διάλογο μαζί τους.

Απλά θυμίζουμε στους αγωνιστές της δημοκρατίας του κυρίου Τσίπρα ότι το συνδικάτο μας λειτουργεί αποφασίζει και εκλέγει με βάση διαδικασίες που το ίδιο έχει αποφασίσει και περιγράφονται στο καταστατικό του.

 

Ότι τιμά και σέβεται το καταστατικό του και θα συνεχίσει να λειτουργεί και να αποφασίζει έτσι ανεξάρτητα από την τύχη που θα έχει ο νόμος τους τις επόμενες ημέρες.

Αντί υστερόγραφου να πούμε ότι αναγνωρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ να επιλέξει και να ακολουθήσει τον δρόμο προς τον βάλτο, ακόμη και να πέσει μέσα στον βάλτο στηριζόμενη ή επικαλούμενη την θέληση των πολλών.

Ας αναγνωρίσει και εκείνη το δικό μας δικαίωμα να παλεύουμε για το δίκιο, αδιάφορο αν το υποστηρίζουν πολλοί, λίγοι ή ελάχιστοι. Να διεκδικούμε και να υπογράφουμε συλλογικές συμβάσεις παρά την όποια κυβερνητική-νομοθετική προσπάθεια για την εξάλειψη τους.

Για τους παραπάνω λογούς το σωματείο μας προκηρύσσει 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 15/1/18 καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στα συλλαλητήρια διατρανώνοντας την αντίθεση τους στην επιθετική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

24ωρη και σε λεωφορεία και ηλεκτρικό

Νωρίτερα από το μετρό είχαν γνωστοποιήσει την 24ωρη απεργία τους  για την Δευτέρα και οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, ηλεκτρικό, και τρόλεϊ. Αυτό σημαίνει πως χωρίς Ι.Χ ή ταξί δεν μπορεί να κινηθεί τίποτα.

Κανονικά όλα τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ωστόσο ενημέρωσε το επιβατικό κοινό ότι όλα τα δρομολόγιά της θα εκτελούνται κανονικά την Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου.

Για πληροφορίες δρομολογίων, το επιβατικό κοινό μπορεί να απευθύνεται στο τηλέφωνο 14511 και στον ιστότοπο της εταιρείας, http://www.trainose.gr

Αποχή των δικηγόρων

Την πανελλαδική αποχή των δικηγόρων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο νόμου για την υποχρεωτική διαμεσολάβηση, αποφάσισε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας η οποία συνεδρίασε εκτάκτως. Στην αποχή ωστόσο δεν συμμετέχει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας.

Σε ανακοίνωση της, η Ολομέλεια, διατρανώνει εκ νέου την αντίθεσή της με την υποχρεωτική διαμεσολάβηση, όπως εισάγεται στο Πολυνομοσχέδιο. Κρίνει ότι οι εισαγόμενες ρυθμίσεις αντίκεινται στο Σύνταγμα και το δίκαιο της ΕΕ, όπως επεσήμαναν εξάλλου τόσο η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, όσο και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών.

«Επιβαρύνονται οι οικονομικά ασθενέστεροι πολίτες»

«Οι όποιες τροποποιήσεις και βελτιώσεις έγιναν, δεν αναιρούν τη βασική φιλοσοφία του νομοσχεδίου, η οποία βρίσκει την Ολομέλεια κατηγορηματικά αντίθετη.Η επιλογή της Κυβέρνησης δεν συμβάλλει στην επιτάχυνση της δικαιοσύνης, αντιθέτως δημιουργεί πρόσθετα εμπόδια και επιβαρύνσεις για τους ασθενέστερους οικονομικά πολίτες» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, με την αποχή των δικηγόρων, η Ολομέλεια των Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αποφάσισε την διατύπωση αιτήματος προς τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου για την σύγκληση της Διοικητικής Ολομέλειας του Ανωτάτου δικαστηρίου για τα νομικά ζητήματα που ανακύπτουν από την καθιέρωση υποχρεωτικής διαμεσολάβησης, εφόσον το νομοσχέδιο ψηφιστεί με τη σημερινή του μορφή, στάση την οποία έχει δηλώσει ότι θα ακολουθήσει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Συγκεντρώσεις

Όπως είναι αναμενόμενο, συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και στα προαπαιτούμενα. Η ΓΣΕΕ καλεί στις 17:00 στην πλατεία Συντάγματος, ενώ το ΠΑΜΕ συγκεντρώνεται στις 18:00 στην Ομόνοια.

Απάντηση