Δείξαμε την ποιότητα και το μεγαλείο μας

0

4fba83e313778f0c6f0165955b147cf3_XL

Ήταν μια βραδιά όπου δεν δείξαμε μόνο την ποιότητά μας σαν ομάδα, αλλά και το μεγαλείο μας σαν σύλλογος. Συγχαρητήρια στην ομάδα και τον κόσμο μας, που έδωσαν την ευκαιρία στην Ελλάδα να έχει ένα πολύ καλό παράδειγμα. Ήμασταν καλύτεροι κι εκεί οφείλεται η νίκη μας. Δεχτήκαμε ένα γκολ από δική μας κακή τοποθέτηση, αλλά καταφέραμε να αντιδράσουμε. Σε αυτό βοηθά και η πίστη ότι μπορούσαμε να το κάνουμε. Για ακόμη μία φορά δείξαμε πως είμαστε καλύτερη ομάδα. Έπρεπε να αποδείξουμε για ακόμη μία φορά στο γήπεδο ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα και γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά. Ήταν ένα πολύ σημαντικό ματς για μας και τους φιλάθλους μας. Τα ντέρμπι είναι ιδιαίτερα και περίεργα παιχνίδια. Ήταν ένα δύσκολο ματς, αλλά ευτυχώς τα καταφέραμε».

O Πορτογάλος τεχνικός είπε ότι η νίκη ήταν απόρροια του ρίσκου που πήρε με τις αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο. «Έπρεπε να ρισκάρουμε. Το παιχνίδι δεν άρχισε καλά για μας κι έπρεπε να αντιδράσουμε. Στο πρώτο μέρος το ματς ήταν πολύ ισορροπημένο, αλλά στην επανάληψη ρισκάραμε για τη νίκη. Δεν παίζουμε ποτέ για την ισοπαλία, αλλά για τη νίκη, γι’ αυτό και βάλαμε παίκτες με επιθετικό προσανατολισμό», είπε ο Σίλβα, ο οποίος δήλωσε άγνοια για πρόσωπα και πράγματα στο συμβάν που έλαβε χώρα στη φυσούνα.

Σχετικά με το Κύπελλο, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα συνεχιστεί («ακόμη ελπίζω να μη μας στερηθεί η ευκαιρία για το Κύπελλο, όπως και για τις άλλες τρεις ομάδες που παίζουν»), ενώ αναφερόμενος στην ανατροπή του σκορ για δεύτερη φορά μετά το ματς της Τούμπας είπε: «Στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ δείξαμε το μεγαλείο μας ανατρέποντας το σκορ και το δείξαμε και σήμερα απέναντι σε έναν αντίπαλο που αξίζει το σεβασμό μας. Αποδείξαμε πως είμαστε άξιοι για τη θέση που βρισκόμαστε. Προτιμώ να μη δεχόμαστε πρώτοι το γκολ και να μην αναγκαζόμαστε να κυνηγάμε. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και περήφανοι που μπορέσαμε να “γυρίσουμε” αυτά τα δύο ματς», είπε ο Σίλβα, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν ξεχωρίζει τα ντέρμπι απ` όλους τους υπόλοιπους αγώνες.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι υποχρεωμένος πάντα να προσπαθεί η ομάδα του να κερδίζει. Η ομάδα πρέπει πάντα να δουλεύει και να μπαίνει με αυτό το σκεπτικό στα ματς. Δεν θα έλεγα πως είμαι προπονητής των ντέρμπι κι όχι των άλλων παιχνιδιών. Ετοιμάζουμε την ομάδα για όλα τα παιχνίδια, έστω κι αν τα ντέρμπι θεωρούνται πιο δύσκολα

Πηγή

Απάντηση