Από τον φουτουρισμό στον νεορεαλισμό και από την ποίηση έως τα σπαγγέτι γουέστερν ο ιταλικός κινηματογράφος και οι μουσικές που τον συνοδεύουν αποτελούν ένα ξεχωριστό κομμάτι του παγκόσμιου πολιτισμού. Εκεί ακριβώς θα μας ταξιδέψει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου μέσα από θρυλικές Ιταλικές ταινίες, τη Δευτέρα 10 Αυγούστου και ώρα 21.30 στο αμφιθέατρο του Ποσειδώνα Wyndham and Ramada Hotel.

Ο ταχυδρόμος, το Cinema Paradiso, το οσκαρικό δράμα La Vita E Bella, τα γουέστερν ο Καλός ο κακός και άσχημος και το Κάποτε στη Δύση αλλά και διάσημες ταινίες του Fellini όπως το Amarcord και το 8 1/2 ζωντανεύουν ξανά μέσα από τις εμβληματικές μουσικές των Ennio Morricone, Nicola Piovani, Νίνο Rotta και Louis Bakalov!

Στη συναυλία που θα συνδυαστεί με προβολές στιγμιότυπων από τις ταινίες, συμμετέχει ένας από τους σημαντικότερους νέους έλληνες τραγουδιστές, ο Θοδωρής Βουτσικάκης, που μόλις κυκλοφόρησε το δίσκο του πάνω σε συνθέσεις που του εμπιστεύτηκε ο Nicola Piovani και ελληνικούς στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου.

Μουσική Διεύθυνση: Πελοπίδας Μαυρόπουλος

Παρουσίαση: Αλέξης Κωστάλας

Εισιτήριο: 10 ευρώ
Προπώληση: Ticket Services: https://bit.ly/2BjR84Y

Σημεία Προπώλησης

Λουτράκι: Χαρτομάνια, BeeLoo, Ύφος

Κόρινθος: Βιβλιοπωλείο Οικονόμου

Το Cinecitta είναι ένα μεγάλο κινηματογραφικό στούντιο στη Ρώμη που θεωρείται η καρδιά του Ιταλικού κινηματογράφου. Το στούντιο κατασκευάστηκε το 1937 από το Μπενίτο Μουσολίνι με σκοπό την αναγέννηση της βιομηχανίας του Ιταλικού κινηματογράφου που βρισκόταν σε κρίση. Η «Πόλη του Σινεμά» όπως την αποκαλούν οι Ιταλοί είχε γίνει διεθνώς γνωστή καθώς στα θρυλικά της στούντιο ο Φελίνι, ο Βισκόντι, ο Σκορτζέζε και άλλοι σκηνοθέτες μαζί με ιερά τέρατα της τέχνης, όπως η Λιζ Τέιλορ, η Σοφία Λόρεν έχουν γυρίσει ταινίες-κολοσσούς του παγκόσμιου κινηματογράφου.