»Ελπίζω να μη γίνουμε Κόσσοβο, αλλά πιστεύω ότι η Γερμανία δεν έχει πρόβλημα να σκεφτεί μία Ελλάδα τύπου ‘’Κοσσόβου’’, έως ότου αποφασίσει τι θα κάνει με την Ιταλία και την Ισπανία. Δεν σκέφτονται για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή και αυτή είναι η τραγωδία μας», δήλωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας στην τηλεόραση ΣΚΑΙ.

Ο Καθηγητής Οικονομικής θεωρίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, έκανε λόγο για ‘’ανθρωποθυσίες’’ που κάνει ο ελληνικός λαός, οι οποίες όμως, όπως επισήμανε, ‘’δεν έχουν αντίκρισμα’’.

»Οι θυσίες που έχουμε κάνει και που κάνουμε δεν πιάνουν τόπο. Το ελληνικό δημόσιο έχει πτωχεύσει από το 2010, επισήμως όμως πτώχευσε τον Μάρτιο που μας πέρασε. Δυστυχώς, δεν θα μπορέσει να ξεπληρώσει αυτά τα οποία χρωστάει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Όσο για το ενδεχόμενο νέου κουρέματος, ο οικονομολόγος θεωρεί ότι »το χρέος θα κουρευτεί σίγουρα γιατί δεν μπορεί να αποπληρωθεί. Αυτό το ξέρουμε. Δυστυχώς είμαστε σε μία διαδικασία άρνησης της πραγματικότητας και όσο αρνούμαστε την πραγματικότητα, τότε αυτή χειροτερεύει».

Για το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ και στην Ευρωζώνη, ο Γιάννης Βαρουφάκης τόνισε ότι »δεν μπορεί να μη μείνουμε στο ευρώ, για τον απλό λόγο ότι αν μας εκπαραθυρώσουν, δεν θα υπάρχει ευρώ. Αν η Ελλάδα βγει εκτός ευρώ θα καταρρεύσει όλη η Ευρωζώνη και αυτό μας δίνει μία ασφάλεια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here