Αχαΐα: Συνελήφθη εργοδότης για εμπορία ανθρώπων – Ανάγκαζε τους εργάτες να εργάζονται χωρίς αμοιβή

0

tempopatra

Σύμφωνα με  πληροφορίες του tempo24.gr έπειτα από καταγγελία που έγινε, συνελήφθη ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης της επιχείρησης για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση.

Να σημειωθεί πως πριν από περίπου δυο χρόνια (Φεβρουάριος 2013) ο ίδιος είχε ξανακατηγορηθεί και συλληφθεί για το ίδιο αδίκημα και μάλιστα είχε σχηματιστεί σε βάρος του σχετική δικογραφία.

Τότε είχε κατηγορηθεί επίσης για εισφοροδιαφυγή καθότι απασχολούσε οκτώ συνολικά εργάτες ανασφάλιστους σε πτηνοτροφική του εγκατάσταση.

Η σημερινή καταγγελία έφθασε στην Υπηρεσία Οργανωμένου Εγκλήματος και σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίτσας έγινε επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης του δράστη, ενώ η έρευνα συνεχίζεται…

Το ίδιο περιστατικό πριν δυο χρόνια

Στο περιστατικό του 2013, από τις ενέργειες των Αστυνομικών είχε ελευθερωθεί μια 20χρονη υπήκοος Ρουμανίας την οποία οι δράστες με χρήση βίας και απειλές κατακρατούσαν εξαναγκάζοντας την να εργάζεται επί 14ωρο καθημερινά χωρίς πληρωμή, ασφαλιστική κάλυψη και υγειονομική περίθαλψη.

Μετά από παρακολούθηση, είχε οργανωθεί από το Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίτσας υπό τις εντολές του Διοικητή Παρασκευά Μασούρα, αστυνομική επιχείρηση ενώ από την ερευνά που ακολούθησε προέκυψε ότι από 14-8-2012 έως σήμερα η 20χρονη διέμενε παρά τη θέληση της και εργαζόταν στη πτηνοτροφική εγκατάσταση του 48χρονου, επί 14ωρο καθημερινά, χωρίς να αμείβεται ενώ αρχικά της είχε υποσχεθεί νόμιμη εργασία με αμοιβή 500 ευρώ μηνιαίως.

Leave a Reply