Ασύρματοι εκτυπωτές – Πώς να κάνεις την ιδανική επιλογή

0

Η ασύρματη τεχνολογία έχει κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια και διευκολύνει τη ζωή μας με πολλούς τρόπους. Αυτό ισχύει και για τους ασύρματους εκτυπωτές με Wi-fi ή Bluetooth, οι οποίοι έχουν διάφορα πλεονεκτήματα που θα σας παρουσιάσουμε πιο κάτω, δίνοντας σας παράλληλα συμβουλές για την ιδανική επιλογή που θα θέλατε να κάνετε.

Ας δούμε πρώτα λοιπόν για ποιους λόγους κάποιος θα έπρεπε να σκεφτεί την επιλογή του ασύρματου εκτυπωτή:

  1. Είναι πρακτικοί: Οι ασύρματοι εκτυπωτές σας απαλλάσσουν από τα περιττά καλώδια, τα οποία κανείς μας δεν συμπαθεί, ενώ μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε σημείο του χώρου σας, αρκεί να υπάρχει ασύρματο δίκτυο. Δεν χρειάζεται λοιπόν να βρίσκονται απαραίτητα κοντά στον υπολογιστή σας.
  2. Είναι προσβάσιμοι από μακριά: Επίσης, μπορούν να συνδεθούν και να πάρουν εντολές από οποιαδήποτε φορητή συσκευή, όπως smartphone και tablet. Μπορείτε λοιπόν να βρίσκεστε εκτός σπιτιού ή εργασιακού χώρου και να τυπώνετε έγγραφα από το κινητό σας, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο.
  3. Κάνουν οικονομία: Ενώ η τιμή των ασύρματων εκτυπωτών δεν είναι χαμηλότερη από των μη ασύρματων, οι πρώτοι σας γλιτώνουν από το κόστος συντήρησης περισσότερων printers που πιθανώς να χρειάζεστε σε διάφορους χώρους.

Οι wireless printers έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούν όσες συσκευές επιθυμείτε μέσω δημιουργίας δικτύου. Έτσι, εξοικονομείτε χρήμα μην αγοράζοντας τόσο πολύ μελάνι ή toner, καθώς και μειώνοντας την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Εάν λοιπόν για παράδειγμα έχετε μια μεγάλη επιχείρηση με κάμποσα γραφεία και πολλούς εργαζόμενους, ή εάν είστε αρκετά απασχολημένος και θέλετε να τυπώνετε από απόσταση, τότε η αγορά ενός ασύρματου εκτυπωτή είναι η καλύτερη λύση για εσάς. Το μόνο που μένει είναι να κάνετε τη σωστή επιλογή ανάλογα με τις ανάγκες σας. 

Ο βασικός διαχωρισμός εκτυπωτών σε μελανιού (inkjet) και laser ισχύει και για τους ασύρματους. Σαν γενικός κανόνας, οι inkjet printers είναι καλύτεροι για την εκτύπωση φωτογραφιών με υψηλή ανάλυση, ενώ οι laser είναι πιο κατάλληλοι για την εκτύπωση εγγράφων.

ν θέλετε τον εκτυπωτή για την επιχείρησή σας, όπου θα τυπώνετε μεγάλες ποσότητες εγγράφων, τότε ξεκάθαρα θα πρέπει να επιλέξετε έναν laser printer. Και αυτό διότι θα τυπώνει πολύ πιο γρήγορα από τον inkjet, ακόμα και αν μιλάμε για κάποιο φθηνό μοντέλο. 

Επίσης, η ποιότητα της εκτύπωσης θα είναι καλύτερη, καθώς και η αντικατάσταση της ειδικής σκόνης (toner) που χρειάζεται, θα είναι λιγότερη συχνή από το μελάνι. 

Αν από την άλλη χρειάζεστε εκτυπωτή για χρήση στο σπίτι, η επιλογή σας θα εξαρτηθεί με βάση τη συχνότητα και το είδος χρήσης που επιθυμείτε. Στην περίπτωση που σας ενδιαφέρει κυρίως η εκτύπωση έγχρωμων φωτογραφιών με ζωντανά χρώματα  και υψηλή ανάλυση, τότε ο inkjet printer είναι ο καλύτερος για εσάς.

Διαφορετικά, αν θέλετε να τυπώνετε έγγραφα και αραιά και που φωτογραφίες αξιοπρεπούς ποιότητας, τότε μπορείτε να αρκεστείτε σε έναν laser printer. 

Tέλος, θα πρέπει να συνυπολογίσετε πόσο συχνά θέλετε να κάνετε χρήση του  εκτυπωτή σας. Οι μεν εκτυπωτές laser είναι κατά κανόνα πιο ακριβοί από τους inkjet, ενώ οι τελευταίοι χρειάζονται συχνά αντικατάσταση μελανιού. Κάνετε λοιπόν έναν υπολογισμό με βάση το budget σας και τις ανάγκες σας και επιλέξτε τον ιδανικό wireless printer!

 

Απάντηση