Τα «ρέστα» του δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αυριανή μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας των Αθηναίων, για τα εξοντωτικά μέτρα που ζητάει η τρόικα.

Την οργάνωση, τα συνθήματα αλλά και την προστασία της συγκέντρωσης, την έχει πάρει κυριολεκτικά επάνω του ο ΣΥΡΙΖΑ, ποντάροντας σε μία παλλαϊκή συμμετοχή, που θα έχει και τη μορφή πρόβας ανάληψης της εξουσίας από το κόμμα της σημερινής αντιπολίτευσης.

Μέχρι αργά το μεσημέρι συνεδρίαζε στην Κουμουνδούρου η ηγεσία του κόμματος με τα πιο έμπειρα στελέχη του σε λαϊκές εκδηλώσεις, που έβαλαν πρώτο μέλημά τους την προστασία από προβοκατόρικες ενέργειες ή ανεξέλεγκτες δράσεις κουκουλοφόρων, αντεξουσιαστών και άλλων, στη διάρκεια της αυριανής διαδήλωσης.

Και επειδή απόλυτη εμπιστοσύνη σε ένα τουλάχιστον κομμάτι της ΕΛ.ΑΣ δεν υπάρχει στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αποφασίστηκε και σχεδιάστηκε η προστασία των συγκεντρωμένων με ομάδες περιφρούρησης κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή η ιδιότυπη «αστυνομία» του ΣΥΡΙΖΑ που τα μέλη της θα έχουν συγκεκριμένα διακριτικά, θα τοποθετηθεί σαν φράχτης γύρω από τους διαδηλωτές αλλά και εντός της κύριας πορείας, για να προλάβουν τα στελέχη της περιφρούρησης προβοκατόρικες ενέργειες στη γέννησή τους.

Οι στόχοι που έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ για την αυριανή μεγαλειώδη, όπως αναμένεται, εκδήλωση είναι:

1. Συμμετοχή στη διαδήλωση όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών και έντονη συνθηματολογία κατά των μέτρων που μελετάει η κυβέρνηση, αλλά μέσα στα πλαίσια μια ειρηνικής εκδήλωσης.

2. Να δοθεί η εικόνα ενός κόμματος που ηγείται μίας μεγάλης λαϊκής αντίδρασης, με υπευθυνότητα όμως, δείγμα ωριμότητας για την αυριανή ανάληψη της εξουσίας.

3. Προστασία με κάθε τρόπο των διαδηλωτών από κάθε είδους ύποπτες ή ακραίες ενέργειες που θα μπορούσαν να εκτρέψουν την εκδήλωση σε μία σύγκρουση διαδηλωτών και δυνάμεων καταστολής.

Πήγη:  newsbosb.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here