Menu

Η απολαυστική εκπομπή με Καζάκη – Γεωργιάδη.

αθλουπολη
Μια μάχη που κράτησε μια ώρα και έχει ομολογουμένως ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτά που απάντησε ο Γεωργιάδης προέρχονται όπως παραδέκτηκε και ο ίδιος από φορουμίτη του site του.

Στο τέλος του άρθρου μπορείτε να δείτε ολόκληρη την εκπομπή.

Μπορείτε να δείτε και την εν λόγω ανάλυση παρακάτω:

Άκουσα Άδωνι, ότι θα πάς αύριο για ομιλία με τον Καζάκη κι είπα να σου δώσω κάποιες συμβουλές για το πώς θα τον αντιμετωπίσεις, εάν πάς.. Αν θέλεις κράτα το μήνυμα και το θέμα για σένα, μην το δημοσιεύεις, αποθήκευσέ το απλά κάπου απλά, αναφέρω μέσα κάποια στοιχεία, που πρέπει να του τρίψεις στη μούρη για να το βουλώσει. Μην έχεις αμφιβολίες, ότι κι αυτός θα μιλάει με στοιχεία και πίνακες, που θα χρησιμοποιεί κατά πως τον συμφέρει, εντελώς προπαγανδιστικά.. Άκουσα λίγο την πρώτη ομιλία σου χθές κι έβγαλα κάποια συμπεράσματα και κατέληξα σε κάποιες προτάσεις.. Παρακάτω παρουσιάζω στοιχεία, με πίνακες από eurostat, Ευρωπαϊκή Κενρική Τράπεζα και Τράπεζα της Ελλάδας, τα οποία σου συνιστώ να κοιτάξεις, πρίν πάς εκεί. Ενδεικτικά, αναφέρω και κάποια γενικά συμπεράσματα, εάν σε βοηθάνε, αλλιώς αγνόησέ τα.

Διάγραμμα για πρωτογενή ελλείμματα Ελλάδας(1995-2010)

http://sdw.ecb.europa.eu/browseChart.do … =4&trans=N

Από το 2002 που μπήκαμε στο ευρώ, πρωτογενές πλεόνασμα είχαμε μόνο το 2002 και μετά κανένα απολύτως πρωτογενές πλεόνασμα(άρα αυτά που έλεγε, ότι εντός του ευρώ είχαμε 4 χρονιές πρωτογενή πλεονάσματα δεν ισχύουν), αλλά είχαμε όμως στη διαδικασία για την είσοδό μας από τη κυβέρνηση Σημίτη για σειρά ετών και μειώθηκε κάπως το χρέος μας, από το 2003 μέχρι σήμερα όμως κανένα πρωτογενές πλεόνασμα

Πίνακας με πρωτογενή ελλείμματα Ελλάδας(1995-2010)

http://sdw.ecb.europa.eu/browseTable.do … &DATASET=0

Διάγραμμα για χρέος ως % ΑΕΠ Ελλάδας(1995-2010)

http://sdw.ecb.europa.eu/browseChart.do … =0&trans=N

Πίνακας χρέους Ελλάδας(περίοδος 1995-2010)
http://sdw.ecb.europa.eu/browseTable.do … E1300.SA.G

Ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών (πίνακας 1999-2010)

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/ta … e=tec00043

http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/Sta … basic.aspx

Και μετά ανοίγεις το ετήσια στοιχεία ισοζυγίου πληρωμών(δε μπορώ να το ανεβάσω, είναι excel αρχείο), κοιτάς το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Αναλύει λεπτομερέστερα από το αρχείο της eurostat τη σύνθεση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών διαχρονικά, αλλά και τα επιμέρους ισοζύγια, είναι έυκολα κατανοητό..

Από την είσοδό μας στο ευρώ σε γενικές γραμμές όντως υπήρξε σημαντική επιδείνωση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών(το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών περιλαμβάνει το εμπορικό ισοζύγιο, το ισοζύγιο υπηρεσιών, αυτά είναι τα πιο σημαντικά, έχει και κάποια άλλα, τα πιο σημαντικά είναι αυτά τα 2), όντως ο ΛΑΟΣ ήταν κατά του ευρώ, είχατε προβλέψει, ότι το ευρώ θα έφερνε αυτά τ’ αποτελέσματα, όμως τώρα η άτακτη χρεοκωπία κι επιστροφή στο νέο νόμισμα θα είναι καταστροφική.
External trade of food, drinks and tobacco 

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/ta … 5&plugin=1

Ισοζύγιο τροφίμων, ποτών και καπνού: -1943 δις το 2010.. Που θα τα βρεί;
External trade of mineral fuels, lubricants and related materials 
http://epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/ta … 7&plugin=1
-9734 δις το 2010 από eurostat

Μόνο για καύσιμα: 13.577,1 δις οι εισαγωγές καυσίμων το 2010 από τα στοιχεία της ΤΤΕ, εξαγωγές καυσίμων μόλις 4.950,0 δις, ισοζύγιο καυσίμων(εισαγωγές-εξαγωγές) -8.627,2 δις, που θα τα βρεί τα χρήματα αυτά; 

http://www.bankofgreece.gr/BoGDocuments/Εμπορικό_Ισοζύγιο-Ετήσια_στοιχεία.xls

External trade of chemicals and related products 
Ισοζύγιο σε χημικά και συναφή προϊόντα: -4921 δις το 2010(που θα τα βρεί, πως θα τα χρηματοδοτήσει, χρειάζονται για την παραγωγική διαδικασία)

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/ta … 8&plugin=1

External trade of machinery and transport equipment 
-9600 δις το 2010 μηχανολογικός-μεταφορικός εξοπλισμός, πως θα γίνει παραγωγική διαδικασία χωρίς εισαγώμενο μηχανολογικό εξοπλισμό; 

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/ta … 9&plugin=1

External trade of other manufactured goods 

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/ta … 0&plugin=1

Μία παράθεση ενός αποσπάσματος ενός άρθρου του με «οικονομικές προτάσεις», όπου κάνω ένα σχολιασμό σε κάποια σημεία, που θα τόνιζα εγώ, τα σχόλια στις παρενθέσεις)

Όπως και να έχει, η πρόταση για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα έχει να κάνει με δυο άμεσες συνθήκες: Την μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους, αφενός και αφετέρου, την επαναφορά ενός εθνικού νομίσματος σε ριζικά διαφορετική λογική από αυτήν που υπήρχε την εποχή της παλιάς δραχμής. 
Τι θα συμβεί; Καταρχάς δεν θα το κρατήσουμε κρυφό. Δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και ούτε χρειάζεται να γίνει. Η γνώση, η εγρήγορση και η συμμετοχή του λαού είναι βασικό στοιχείο μιας τέτοιας δραστικής αλλαγής. Επίσης η υιοθέτηση του νέου εθνικού νομίσματος δεν γίνεται μέσα σ’ ένα σαββατοκύριακο. Χρειάζονται έξη με οχτώ μήνες προετοιμασία. (Τι θα γίνει κατά τη διάρκεια αυτών των 6-8 μηνών, που ο Καζάκης θα προετοιμάζει τη χώρα; Η Ε.Ε και το ΔΝΤ θα περιμένουν να τελειώσει τις προετοιμασίες του;)Το μεσοδιάστημα αυτό για να κρατηθεί η νομισματική κυκλοφορία στο ελάχιστο δυνατό θα πρέπει άμεσα να γίνουν τα εξής: 
• Να εθνικοποιηθεί η Τράπεζα της Ελλάδας και να απαιτηθεί ο επαναπατρισμός του νομισματικού χρυσού της χώρας. (πως θα γίνει η εθνικοποίηση, με τι χρήματα; Με κόψιμο δραχμής η απλά αρπαγή από τους μετόχους;)
• Να εθνικοποιηθούν οι μεγαλύτερες ιδιωτικές τράπεζες που έτσι ή αλλιώς επιδοτούνται αδρά σήμερα από το δημόσιο. Η εξυπηρέτηση όλων των δανείων παγώνει και διαγράφονται υποχρεώσεις και οφειλές προς το εξωτερικό.(πως θα εθνικοποιηθούν, το ίδιο με την εθνική δηλαδή, κόψιμο πληθωριστικής δραχμής η αρπαγή περιουσιών μετόχων;)
• Να δεσμευτούν τα ρευστά διαθέσιμα και ο χρυσός που υπάρχουν στους επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά και σε ιδιωτικά χέρια. Αυτό θα γίνει με την εγκατάσταση επιτροπών ελέγχου στους επιχειρηματικού ομίλους με μικτή σύνθεση κράτους-εργαζομένων.(αρπαγή-δήμευση-περιουσιών-κομμουνιστική πρακτική)
• Να καταργηθούν όλες οι επιχειρηματικές μορφές ευκαιρίας (υπεράκτιες, χαρτοφυλακίου, κοκ) και να δεσμευτούν από το δημόσιο το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας που διαθέτουν στην ελληνική επικράτεια.
• Να απαγορευτεί η εξαγωγή κεφαλαίου μέχρι νεωτέρας και να επιβληθεί έκτακτη εισφορά επί του κεφαλαίου (capital levy) με καταβολή εντός δυο μηνών από όλες τις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις και ιδίως τις πολυεθνικές.
• Να αποτραπεί το δόλιο κλείσιμο επιχειρήσεων με επιβολή ειδικών απαγορευτικών προστίμων και δήμευση περιουσιακών στοιχείων.
• Να περιοριστεί δραστικά το σκουπιδαριό που εισάγεται στην χώρα από τις πολυεθνικές και να επιβληθεί υψηλός δασμός εισαγωγής σε πολυτελή είδη και προϊόντα.(αντιστοιχως και οι άλλες χώρες θα επιβάλλουν δασμολογική πολιτική έναντι της Ελλάδας, άρα οι εξαγωγές θα πατώσουν επίσης)
• Να συναφθούν ειδικές προγραμματικές συμφωνίες διακρατικής συνεργασίας για όσα εισαγόμενα αγαθά είναι απαραίτητα για την οικονομία και την εσωτερική κατανάλωση (καύσιμα, πρώτες ύλες, τρόφιμα, φάρμακα, κοκ) (πως θα γίνουν οι διακρατικές συμφωνίες, τα έχει ήδη συμφωνήσει η αφού χρεοκωπήσουμε, που θα έχουμε μηδενική διαπραγματευτική ικανότητα;), 
• Να αξιοποιηθεί η δυνατότητα παραγωγής μεταποιημένου χρυσού 9 τόνων ετήσια, αφού εθνικοποιηθούν τα ορυχεία, με την έκδοση από την κεντρική τράπεζα ειδικών ομολόγων χρυσού για την εισροή συναλλάγματος.(δήμευση-αρπαγή περιουσιών-κομμουνιστική πρακτική)
• Να εθνικοποιηθεί ο ορυκτός πλούτος της χώρας (νικέλιο, βωξίτης, λιγνίτης, κοκ) και να αξιοποιηθεί για συμφωνίες με το εξωτερικό για την παραγωγική τους αξιοποίηση και την άμεση εισροή συναλλάγματος.(δήμευση-αρπαγή περιουσίας)
• Να ανοίξουν άτοκοι αλληλόχρεοι λογαριασμοί με τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, οι οποίες κι αυτές θα τεθούν υπό άμεσο κρατικό και εργατικό έλεγχο.(δήμευση-αρπαγή περιουσίας)
Μέτρα σαν κι αυτά έχουν σαν σκοπό να διαφυλάξουν την νομισματική κυκλοφορία για το μεσοδιάστημα που χρειάζεται έως ότου είμαστε έτοιμη να εισάγουμε το εθνικό νόμισμα. Από την στιγμή που το εθνικό νομισματοκοπείο θα αντικαταστήσει το ευρώ σαν εσωτερικό νόμισμα, θα γίνει δυνατή η εφαρμογή ορισμένων άμεσων πολιτικών: 
1. Αποκατάσταση της νομισματικής «μαύρης τρύπας» που έχει δημιουργήσει το ευρώ και ανέρχεται περίπου στα 30 δις ευρώ ετήσια. 
2. Δραστική αύξηση λαϊκών εισοδημάτων και εργατικών αμοιβών με σκοπό την αντίστοιχη άνοδο του τζίρου της αγοράς και την δημιουργία ροπής προς αποταμίευση. (πως θα χρηματοδοτηθεί; Με πληθωριστικό χρήμα;)
3. Εγγύηση και σταδιακή αποκατάσταση των λαϊκών καταθέσεων στις τράπεζες που σήμερα είναι μόνο μια λογιστική εγγραφή χωρίς αντίκρισμα. 
4. Δια
γραφή όλων των ιδιωτικών χρεών (νοικοκυριών και μικρομεσαίων) που δεν μπορούν να αποπληρωθούν και θεσμοθέτηση πλαφόν στην πληρωμή των υπολοίπων στο 25% επί του αρχικού κεφαλαίου. (πόσα είναι αυτά και πως θα χρηματοδοτηθούν οι ζημιές αυτές των τραπεζών; Τι θα γίνει με τις καταθέσεις των πολιτών, που αρχικώς, όπως λέει θα δεσμευθούν και μετά θ’ «αποκατασταθούν» σταδιακά;)
5. Ανεξάρτητη χρηματοδότηση μιας αυτοδύναμης ανάπτυξης της παραγωγής (κυρίως και με προτεραιότητα της πρωτογενούς, αγροτικής, παραγωγής) στην βάση των πιο άμεσων ζωτικών αναγκών του πληθυσμού, της οικονομίας και των διεθνών σχέσεων της χώρας. (η αγροτική παραγωγή χρειάζεται πετρέλαιο, μηχανήματα, τρακτέρ, λιπάσματα, σπόρους κτλπ, στο μεγαλύτερο βαθμό εισαγώμενα)
6. Επιβολή καθεστώτος ελέγχου της κίνησης (εισαγωγής-εξαγωγής) του κεφαλαίου, καθώς και του εξωτερικού εμπορίου ώστε να περιοριστεί δραστικά το καθεστώς ασυδοσίας που υπάρχει σ’ αυτούς τους τομείς. 
Οι πολιτικές αυτές εξασφαλίζουν ότι η έκδοση εθνικού νομίσματος και πρόσθετη κυκλοφορία νομίσματος δεν θα λειτουργήσουν πληθωριστικά. Επιπλέον η υποστήριξη του νομίσματος με τέτοιες πολιτικές, αλλά και το γεγονός ότι δεν πρόκειται να το μετατρέψουμε σε αντικείμενο κερδοσκοπίας της διεθνούς αγοράς νομισμάτων, θα επιτρέψουν στο νόμισμα να είναι σταθερό και να απηχεί τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας. 
Τέλος, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι στα πλαίσια μια τέτοιας πολιτικής δεν είναι αναγκαία η πολιτική των διαρκών υποτιμήσεων, ούτε το νόμισμα θα δεχτεί τρομαχτικές υποτιμητικές πιέσεις (που ακριβώς το στηρίζει αυτό; Μελέτες ευρωπαϊκές μιλάνε για 60-80% υποτίμηση του νέου νομίσματος-άρα μείωση πραγματικών εισοδημάτων κατά το ίδιο περίπου ποσοστό και βεβαίως πληθωριστικό ξέσπασμα). Άλλωστε η αξία ενός νομίσματος το οποίο δεν παίζει στις διεθνείς αγορές νομισμάτων, καθορίζεται από την δυναμική της εσωτερικής παραγωγής και την έκταση των διεθνών οικονομικών δεσμών και σχέσεων, που σήμερα είναι σε τραγικό επίπεδο. Η διαδικασία αυτή εξασφαλίζει μια ομαλή μετάβαση από το ευρώ στο νέο εθνικό νόμισμα, χωρίς βίαια τραντάγματα και σε αντιστοιχία με τις ανάγκες των εσωτερικών συναλλαγών. 
Από κει και πέρα ο δρόμος είναι ανοιχτός για ένα ευρύτατο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας και πλήρους απασχόλησης. Θα έχουμε επιτέλους τα χρηματοδοτικά μέσα, αλλά και τα μακροοικονομικά εργαλεία για να το κάνουμε πράξη. 

Δημήτρης Καζάκης 

http://www.epam-hellas.gr/oikonomika/15 … achmi;.htm

Γενικές παρατηρήσεις:

Περιλαμβάνει πολλές εθνικοποιήσεις(κρατικοποιήσεις κατ’ ουσίαν, που δεν το λέει ξεκάθαρα για να ποντάρει σε κανένα πλανεμένο πατριώτη), άρα σοσιαλιστικές πρακτικές, κατ’ ουσίαν προτείνει την κρατικοποίηση των τραπεζών, όλων των εξαγωγικών επιχειρήσεων και γενικά όλων των μεγάλων επιχειρήσεων κι αφού δε θα πληρώσει για να τις αποκτήσει, θα τις αρπάξει!

Τον είχανε ρωτήσει στο Χατζηνικολάου για το πρωτογενές έλλειμμα του 2010 πως θα καλυπτόταν κι είχε καταπιεί τη γλώσσα του, χτύπα τον κι εκεί! Και για τα πρωτογενή ελλείμματα γενικά κι ειδικότερα του 2009, που ήταν τεράστιο! Πως θα τα κάλυπτε;

Χτύπα τον στο μέγεθος της υποτίμησης(ισχυρίζεται, ότι δε θα γινόταν υποτίμηση με το νέο νόμισμα.. Πόσο θα είναι, τι συνέπειες θα έχει..

Διακρατικές συμφωνίες: Πως θα τις εξασφαλίσει, με ποιες χώρες και γιατί αυτές να του κάνουν το χατήρι χωρίς ιδιαίτερα ανταλλάγματα, τη στιγμή που ως χρεοκωπημένοι θα είμαστε σε τραγική διαπραγματευτική θέση και θα κάνουμε, ότι θέλουν για λίγο πετρέλαιο, φάρμακα και τρόφιμα;

Τι αντίμετρα θα πάρουν όλες οι άλλες χώρες, που δε θα πληρώσει χρέος τόσο προς ομόλογα, όσο και το διακρατικό, δηλαδή λεφτά ευρωπαϊων φορολογουμένων;

Μιλάει για επιβολή δασμών: Γιατί να μη βάλουνε κι οι άλλες χώρες δασμούς και να διαλυθούν και οι ελάχιστες εξαγωγές του και γενικά να πάρουν κάθε μορφής αντικίνητρα(έκδοση πολύ αρνητικών ταξιδιωτικών οδηγιών, visa κτλπ για να εξαφανίσουν τον τουρισμό μας)

Στο σημείο, που σου έφερε ως επιχείρημα, ότι είναι 75 δις τα τοκοχρεολύσια έναντι 50 δις εσόδων, είναι ξεκάθαρη προπαγάνδα, οι τόκοι μετράνε στον κρατικό προϋπολογισμό κι όχι τα χρεολύσια, τα χρεολύσια(δηλαδή το κεφάλαιο) αναχρηματοδοτούνται με τα νέα διακρατικά δάνεια, απλά παίρνεις 1000 ευρώ για να καλύψεις επίσης 1000 ευρώ κεφαλαίου, που δανείστηκες πρίν κάποια χρόνια, επομένως το να σου βάζει μέσα και τα χρεολύσια είναι κλασσική προπαγάνδα, αλλιώς πές του κι εσύ, ότι και στα έσοδα, πρέπει να περιλαμβάνονται και οι εισροές από δάνεια, που καλύπτουν τα τοκοχρεολύσια.

Αναφορά στο θέμα των λαθρομεταναστών: Τι θα γίνει σε περίπτωση χρεοκωπίας με τους λαθρομετανάστες;

Τι θα γίνει με θέματα εξωτερικης πολιτικής, πως θ’ αντιδράσουν οι τούρκοι για παράδειγμα απέναντι σε μια Ελλάδα πτωχευμένη και χωρίς οργανωμένες ένοπλες δυνάμεις;

Πως θα εισάγει όπλα, ανταλλακτικά για το στρατό, τη στιγμή, που θα του κυρήξουν εμπάρκο οι άλλες χώρες;

Αυτές είναι μερικές γενικές παρατηρήσεις, κάποια σημεία, στα οποία εγώ θα επικεντρωνόμουν(που τα έχεις αναφέρει άλλωστε κι εσύ κατά καιρούς, απλά να είναι κάπου συγκεντρωμένα)
Αν θέλεις εκτύπωσε και κάπου τους πίνακες και τα διαγράμματα να τα έχεις κι αυτός θα έχει πίνακες με στοιχεία εκεί σίγουρα για να στο παίξει καμπόσος.
Τρίξτου τα δόντια με στοιχεία κι αριθμούς, όπως θα προσπαθήσει να κάνει κι εκείνος, που θα στα παρουσιάζει, όπως εκείνος θέλει..

 

Να θυμάστε ότι μόνο το eKorinthos σας τα δείχνει όλα.

αθλουπολη

Categories:   Επικαιρότητα

Comments

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: