Menu

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ! (Άρθρο του Γιάννη Β. Καραπανάγου)

αθλουπολη
 

Η Γερμανία δεν κατάφερε να κατακτήσει την Ελλάδα με τα όπλα κατά τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους. Γι΄αυτό και επιχειρεί να την ‘‘κατακτήσει’’ οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά, με σκοπό να την καταστήσει τριτοκοσμική Χώρα, ώστε να την τιμωρήσει, επειδή ύψωσε περήφανα το ανάστημά της το 1940, αποδεικνύοντας ότι οι Έλληνες δεν πολεμούν σαν ΄Ηρωες αλλά οι Ήρωες πολεμούν σαν ΄Ελληνες.

Η συνέχεια της θεατρικής παράστασης, με τίτλο ‘‘Πωλείται η Ελλάς’’ , παίχτηκε αυτές τις μέρες, με πρωταγωνίστρια την Γερμανίδα Καγκελάριο Μέρκελ, η οποία με το πιστόλι στο κρόταφο των κομπάρσων Ελλήνων πολιτικών, έθεσε εκβιαστικά διλήμματα και απειλές, ασκώντας ταυτόχρονα τρομερές πιέσεις, για άμεση λήψη αποφάσεων, θεωρώντας πως απευθύνεται, από πλευράς παιδείας και ιστορικού status quo, σε πολιτικούς και υπηκόους τριτοκοσμικών Κρατών.

Ο Ελληνικός λαός παρακολουθεί αμήχανος και φοβισμένος το θρίλερ των όποιων σκηνοθετημένων διαπραγματεύσεων, που γίνονται για τα μάτια του κόσμου και όχι επί της ουσίας. Γιατί τα πάντα είναι προαποφασισμένα από την Μέρκελ και τους Ευρωπαίους υπασπιστές της.

Μετά από δύο χρόνια διατεταγμένης υπηρεσίας και κομματικής πειθαρχίας των πολιτικών, οδηγηθήκαμε στο σημερινό σκοτεινό λαβύρινθο, όπου πλέον οι ΄Ελληνες απελπισμένοι και εξουθενωμένοι, από την παραπλάνησή τους, αναμένουμε το μοιραίο: Την πλήρη υποταγή της Χώρας μας στους δανειστές και το ξεπούλημα της Εθνικής μας περιουσίας.

Οι διαπραγματεύσεις δεν έγιναν όταν και όπως θα έπρεπε να γίνουν, δηλαδή πριν δύο Χρόνια. Οι πολιτικοί μας, αν και ο ένας μετά τον άλλον παραδέχονται ότι απέτυχε η συνταγή του πρώτου μνημονίου, εν τούτοις εξακολουθούν να αποδέχονται τις επιταγές της Τρόικας, χωρίς εθνική αξιοπρέπεια αλλά πλήρως υποδουλωμένοι στο διεθνές τραπεζικό σύστημα που χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως ‘‘πειραματόζωο’’, για την άνοδο ή κάθοδο των χρηματιστηρίων σε όλο τον κόσμο.

Κανένας πολιτικός δεν εξήγησε στον Ελληνικό λαό, με παρρησία και ξεκάθαρο τρόπο, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της υπογραφής της νέας δανειακής σύμβασης και του νέου μνημονίου ή μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας.

Ενδεικτικό το σχόλιο της Süddeutsche Zeitung του Μονάχου που επισημαίνει ότι «ο βαθμός της ανευθυνότητας των Ελλήνων πολιτικών έναντι των Ελλήνων αλλά και των υπόλοιπων Ευρωπαίων δεν μπορεί να εκφραστεί πλέον με λόγια». Και συνεχίζει: ‘‘Η διαφάνεια και η ειλικρίνεια θα ήταν οι κατάλληλες αρετές αυτήν την ώρα, αλλά αντ’ αυτού ο ελληνικός κομματικός μηχανισμός παίζει σκοτεινά παιχνίδια συμφερόντων και διαδίδει μισές αλήθειες για την πραγματική κατάσταση της χώρας και το ρόλο των δανειστών’’.

Όλες αυτές της μέρες, οι Πολιτικοί Αρχηγοί, κατώτεροι των περιστάσεων και προβάλλοντας τον εαυτό στους σε ρόλο Εθνοσωτήρα, επιδιώκουν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη, από την συμφωνία με την Τρόικα, λόγω των επερχόμενων εθνικών εκλογών, θριαμβολογώντας για τη σωτηρία του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, ενώ αγνοούν, συστηματικά, ότι οδηγούν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε συνθήκες εξαθλίωσης και σε μεσαιωνικό περιβάλλον διαβίωσης.

Το Ελληνικό Πολιτικό Σύστημα, αυτές τις μέρες απέδειξε πόσο ανάλγητο είναι. Δεν ακούστηκε σε καμία περίπτωση, από τους Αρχηγούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης, ότι οι Βουλευτές θα μειώσουν δραστικά τις αποδοχές τους ή ότι θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών.

Ο Ζαν Kατρεμέ, δημοσιογράφος της Γαλλικής εφημερίδας ‘‘Liberation’’, σε άρθρο του με τον τίτλο «Ευτυχισμένος γιατί ως Έλληνας ευρωβουλευτής κέρδισε το τζακ ποτ», ασκεί έντονη κριτική στο ελληνικό πολιτικό σύστημα και δικαιώνει πλήρως τους ΄Ελληνες πολίτες που αποκαλούν «κλέφτες» τους βουλευτές. «Ξέρατε ότι οι 300 βουλευτές συγκαταλέγονται στους καλύτερα αμειβόμενους της Ευρώπης; Κι ότι αρνούνται κατηγορηματικά να μειωθεί ο μισθός τους, ενώ προτιμούν να μειώσουν τις αποδοχές των συμπατριωτών τους; Πρόκειται για ένα συναίσθημα βαθιάς αλληλεγγύης, που ενισχύεται όταν μέρα με τη μέρα, η χώρα βυθίζεται πιο πολύ στην κρίση», τονίζει ο δημοσιογράφος.

Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις δεν αφήνουν εύλογα χρονικά περιθώρια στους ΄Ελληνες πολίτες για να εμπεδώσουν και να αφομοιώσουν τα καινούργια δεδομένα που περιλαμβάνουν τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα του νέου μνημονίου, απόρροια των διαθέσεων της Γερμανίας.

Το μόνο που επιβεβαιωμένα έχει διαπιστωθεί είναι ότι η Γερμανία οδηγεί το Ευρωπαϊκό ΄Αρμα του Δούρειου ίππου και βρίσκεται προ των πυλών της Ελλάδος, χωρίς να σέβεται την Εθνική μας Ανεξαρτησία και Κυριαρχία. Κατ΄αυτόν τον τρόπο αποδεικνύει ότι αφού τα όπλα δεν επέβαλαν τα σχέδια της, κατά τον δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, γιατί οι ΄Ελληνες αντιστάθηκαν αποτελεσματικά και δεν της το επέτρεψαν, υπάρχει ο Δούρειος Ίππος για να μας κατακτήσει.

Δούρειος ίππος που κρύβει στην κοιλιά του το νέο μνημόνιο και την οικονομική βοήθεια των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Για τα όσα συμβαίνουν σε βάρος μας, οι Πολιτικοί μας Ηγέτες, με επικεφαλής των Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα πρέπει να αντιδράσουν και να αντισταθούν δυναμικά, έστω και την τελευταία στιγμή, όπως οφείλουν και όπως ο Ελληνικός λαός και η ιστορία της Χώρας μας αξίζουν.

αθλουπολη

Categories:   Επικαιρότητα

Comments

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: