Την απόσυρση – από τη διαβούλευση – του νομοσχεδίου για τα κατοικίδια ανακοίνωσε η κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του Reader.gr.

Ειδικότερα, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, αποσύρεται προς το παρόν από τη διαβούλευση, το Νομοσχέδιο για τα Δεσποζόμενα και Αδέσποτα Ζώα Συντροφιάς, προκειμένου να επανεξεταστούν ζητήματα που αναδείχθηκαν από την ως τώρα διαδικασία.

«Το σχέδιο νόμου θα επανέλθει όταν επαναδιαμορφωθούν οι σχετικές διατάξεις», εξήγησε ο κ. Αποστόλου.

Όπως ανέφερε νωρίτερα το Reader.gr, το νομοσχέδιο για τα κατοικίδια είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις ακόμη και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Κεντρικά στελέχη μάλιστα, όπως ο γραμματέας του κόμματος, Πάνος Ρήγας και η εκπρόσωπος Τύπου, Ράνια Σβίγκου δήλωναν αιφνιδιασμένοι από τις διατάξεις του νομοσχεδίου, ωστόσο οι επιστολές με τις οποίες οι φιλοζωικές οργανώσεις προειδοποιούσαν τον ίδιο τον πρωθυπουργό για τις επίμαχες ρυθμίσεις του υπό προώθηση σχεδίου νόμου ήταν γνωστές εδώ και δύο, τουλάχιστον, μήνες, από την αρχική φάση της διαβούλευσης.

Προξενεί επίσης εντύπωση το γεγονός ότι ο αρμόδιος για τη σύνταξη του νομοσχεδίου αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης προέρχεται από τους – συνεργαζόμενους με τον ΣΥΡΙΖΑ – Οικολόγους, οπότε θεωρητικά, τουλάχιστον, θα έπρεπε να διαθέτει μεγαλύτερη κατάρτιση στο συγκεκριμένο πεδίο ευθύνης σε σύγκριση με τους συναδέλφους του.

«Δεν γνωρίζαμε πολύ καλά τι περιελάμβανε το νομοσχέδιο. Υπάρχουν συζητήσεις με κάποιες φιλοζωικές οργανώσεις, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές», δήλωσε ενδεικτικά (Ραδιόφωνο 24/7) ο κ. Ρήγας, την ώρα που και η αντιπολίτευση και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου.

πηγη