Η απόλυτη ξεφτίλα της ΕΠΟ!

0

giannou

Ολα τα είχαμε δει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά αυτό ξεπερνά τα πάντα! Οι άνθρωποι δείχνουν πλέον με κάθε τρόπο, ότι δεν μπορούν να πράξουν ούτε τα αυτονόητα, σε ότι αφορά το καλό (;) του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η ΦΙΦΑ λοιπόν τιμώρησε την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, διότι η Εθνική Ελλάδας χρησιμοποίησε παράνομα παίκτη, ο οποίος δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο φιλικό παιχνίδι της 17ης Νοεμβρίου στην Τουρκία που έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα!

Πιο συγκεκριμένα, το ματς κατακυρώνεται με 3-0 υπέρ της Τουρκίας, ενώ η ΕΠΟ τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο 4.000 ελβετικών φράγκων, αφού μετά από απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΦΙΦΑ κρίθηκε ότι η ΕΠΟ παραβίασε το άρθρο 55, παράγραφος 2 του πειθαρχικού κώδικα της ΦΙΦΑ!

Ο παίκτης που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής είναι ο Απόστολος Γιάννου, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο 70ό λεπτό της αναμέτρησης, αντικαθιστώντας τον Κώστα Μήτρογλου. Ο τότε επιθετικός του Αστέρα Τρίπολης δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, αφού στο παρελθόν είχε διεθνείς συμμετοχές με τις μικρές εθνικές ομάδες της Αυστραλίας, ενώ η ΕΠΟ -ως όφειλε- δεν είχε ζητήσει με επίσημο έγγραφο, αλλαγή ομοσπονδίας του παίκτη, όπως επιβάλουν τα άρθρα 5 και 7 παράγραφοι 1 και 3 του κανονισμού που διέπει το επίσημο καταστατικό της ΦΙΦΑ.

Με άλλα λόγια, από αυτό που προκύπτει από την ετυμηγορία της ΦΙΦΑ, προκύπτει ότι ο Γιάννου θα μπορούσε να παίξει κανονικά στην Εθνική Ελλάδας, απλώς οι άνθρωποι της ΕΠΟ ξέχασαν (ή δεν ήξεραν) να στείλουν ένα έγγραφο στην ΦΙΦΑ, ώστε να την ενημερώσουν για την αλλαγή ομοσπονδίας του παίκτη, ο οποίος να σημειώσουμε ότι επέλεξε εφεξής να αγωνίζεται με την Εθνική Αυστραλίας!

Πάλι καλά που το ατόπημα αυτό έγινε σε φιλικό ματς και ο μηδενισμός δεν έχει κάποια βαθμολογική αξία. Ωστόσο, ακόμα κι ο ένας χαμένος αυτός βαθμός σε φιλικό ματς, υπολογίζεται στο ranking των εθνικών ομάδων της ΦΙΦΑ, ενώ σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί και ο διεθνής ντόρος που προκαλεί μία τέτοια ποινή σε ότι αφορά την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου στο εξωτερικό.

Απάντηση