Αποχώρησαν από την συνεδρίαση Αχτσιόγλου, Τεμπονέρας και «Ομπρέλα» – «Δεν είχε νόημα η παραμονή μας»

0

Σε υψηλούς τόνους αντιπαράθεσης συνεχίζεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Πριν λίγο αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της ΚΕ οι Έφη Αχτσιόγλου, Διονύσης Τεμπονέρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με την «Ομπρέλα»  γιατί το προεδρείο δεν δέχθηκε να προηγηθεί η συζήτηση για το δημοψήφισμα.

Η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου νωρίτερα κατέθεσε πρόταση και ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία εδώ και τώρα η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για να πάνε σε δημοψήφισμα οι 4 διαγραφές στελεχών. Την πρόταση στήριξαν οι Διονύσης Τεμπονέρας και η «Ομπρέλα» του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Η Έφη Αχτσιόγλου σε δηλώσεις της τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η διαδικασία του δημοψηφίσματος είναι αντικαταστατική και αντιδημοκρατική. «Πρόκειται για μία πρόταση βαθιά αντιδημοκρατική, αντικαταστατική σε κάθε περίπτωση και οπωσδήποτε προσβλητική για την λειτουργία του κόμματος. Ενώ είναι και άκρως διχαστική τελικά και για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου.

«Δεν έχει κανένα νόημα να συζητάμε για άλλα ζητήματα εάν αυτό το ζήτημα δεν αποσαφηνιστεί. Είτε να το αποσύρει ο πρόεδρος ή να καταψηφιστεί αυτό το ενδεχόμενο περί δημοψηφίσματος», τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εξήγησε ότι τα μέλη της ΚΕ μέσα στην αίθουσα ήθελαν να ξεκαθαρίσει το θέμα του δημοψηφίσματος.

Ωστόσο μετά την άρνηση του προεδρείου να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία η Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε: «Δεν είχε νόημα η παραμονή μας στην συνεδρίαση και γι’ αυτό αποφασίσουμε να αποχωρήσουμε».

Προηγήθηκε πρόταση μομφής του Νάσου Ηλιόπουλου στο προεδρείο.

Τεμπονέρας: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

Ο Διονύσης Τεμπονέρας χαρακτήρισε αντικαταστατική την διαδικασία και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το κόμμα. «Υπό την έννοια αυτή ζητήσαμε την άμεση ανάκληση της πρότασης ή να τεθεί το θέμα στην κρίση του ανώτατου οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ, της Κεντρικής Επιτροπής. Στο σημείο που αυτό δεν έγινε δεκτό δεν μπορούμε με την παρουσία μας να νομιμοποιήσουμε την διαδικασία», είπε ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Σε ερώτηση τι θα πράξει από εδώ και στο εξής ο Διονύσης Τεμπονέρας απάντησε: «Θα συνεδριάσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα και θα λάβουμε τις αποφάσεις μας. Είναι όλα ανοιχτά».

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Δεν μπορεί να γίνει συζήτηση με την σκιά του δημοψηφίσματος πάνω από τους συντρόφους

Κατά την έξοδο του από την συνεδρίαση ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξήγησε ότι η συζήτηση δεν μπορεί να συνεχιστεί όσο βρίσκεται η σκιά του δημοψηφίσματος πάνω από τα 4 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία έχει παραπέμψει προς διαγραφή στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Σήμερα μετά από την ομιλία του προέδρου και των δύο γραμματέων η Έφη Αχτσιόγλου, ο Διονύσης Τεμπονέρας και εγώ κάναμε μία διαδικαστική πρόταση να συζητηθεί πρώτα προημερησίας διάταξης το θέμα που έβαλε ο πρόεδρος χθες για το δημοψήφισμα. Είπαμε ότι δεν είναι εύκολο να γίνει συζήτηση πάνω κάτω από σκιά ότι μπορεί να γίνει δημοψήφισμα δηλαδή να αναιρεθεί η ίδια η ΚΕ όποια απόφαση και να πάρει να πάει ο πρόεδρος στην βάση, η βάση σε πολλά εισαγωγικά», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Και συνέχισε: «Προσπαθήσαμε να τους πείσουμε ότι αυτό είναι πολύ μεγάλο ζήτημα. Ότι πρέπει να συζητηθεί γιατί δεν μπορεί να γίνει συζήτηση κάτω από αυτούς τους όρους. Το προεδρείο με πλειοψηφία 4-3 δεν δέχθηκε καν να μπει η πρόταση μας στην ψηφοφορία».

«Το προεδρείο αποφάσισε ότι όλα αυτά θα γίνουν στο τέλος. Άρα θα συνεχίζει να υπάρχει η σκιά πάνω από τους συντρόφους. Θα συνεχίσει να υπάρχει η σκιά πάνω από την ΚΕ ότι μπορεί να αναιρεθεί όποια απόφαση πάρει η ΚΕ. Άρα αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε», τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Πηγή

Leave a Reply