Για άλλη μία φορά οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στη συμπρωτεύουσα θα πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους τις ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις καθώς και για τα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές από τις 8 Οκτωβρίου…..

Οι γιατροί, διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικές κλινικές διακόπτουν τη παροχή υπηρεσιών λόγω των χρεών του ασφαλιστικού φορέα. Η ταλαιπωρία των πολιτών που θα πρέπει πρώτα να πληρώσουν και μετά να προσκομίσουν τις αποδείξεις στον ΕΟΠΥΥ για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους θα διαρκέσει όλη την ερχόμενη εβδομάδα ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η κατάσταση αυτή να πάρει μόνιμο χαρακτήρα.

Εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κλινικών καθώς και των διαγνωστικών κέντρων ζήτησαν την κατανόηση των πολιτών εξηγώντας ότι ο ΕΟΠΥΥ τους αναγκάζει όχι μόνο να παρέχουν τις υπηρεσίες τους χωρίς να αμείβονται αλλά και να πληρώνουν επιπλέον.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, οι αμοιβές των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών έχουν μειωθεί κατά 50%, παράλληλα περιορίστηκε ο αριθμός των επισκέψεων και ο αριθμός των γιατρών ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει προοπτική για την εξόφληση των χρεών που επωμίστηκε ο ΕΟΠΥΥ από τα ταμεία και τα οποία υπολογίζονται στα 350 εκατομμύρια ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here