Αγαπητό eKorinthos,

Η νέα Δημοτική Αρχή ανέλαβε τα καθήκοντα της. Είμαι ανάμεσα στους πολίτες που χαίρονται που ένας νέος άνθρωπος ο κ. Πιέτρης ανέλαβε χαρτοφυλάκιο. Είναι σημαντικό η νέα γενιά να αναλαμβάνει ευθύνες. Το χαρτοφυλάκιο του τουρισμού χρειάζεται φρέσκες ιδέες. Χρειάζεται αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και πρακτικών διαφήμισης. Αναμένω με ανυπομονησία να δω σποτάκια που θα διαφημίζουν την Κόρινθο στα social media. Αλλά και την παρουσία της Κορίνθου στις τουριστικές εκθέσεις. Πρέπει να προωθηθούν οι ξεχωριστές αξίες της Κορίνθου και των υπόλοιπον περιοχών που ανήκουν στον Δήμο. 

Τα δε αξιοθέατα της πόλης, παραμελημένα επί σειρά ετών, πρέπει να αναδειχθούν. Η Αρχαία Κόρινθος πρέπει επιτέλους να φωταγωγηθεί, η Αρχαία Δίολκος να καταστεί επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος, το ίδιο και το Αρχαίο Λιμάνι Λεχαίου. Σίγουρα κάποια πρέπει να υποστηριχτούν από Υπουργεία και Περιφέρεια, όμως μια απλή πινακίδα στην Δίολκο και η καθαριότητα και ο φωτισμός στον δρόμο προς Αρχαία Κόρινθο μπορούν να εκτελεσθούν από τον Δήμο. Η Κόρινθος έχει σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος να προβάλει και πρέπει να το κάνει από την πρώτη μέρα.

Τέλος ο νέος Αντιδήμαρχος Τουρισμού πρέπει, μέσα στα όρια της πολιτικής συνεργασίας, να πιέσει για να λυθούν θέματα και άλλων χαρτοφυλακίων που όμως επηρεάζουν τον τουρισμό όπως η καθαριότητα στην πόλη, το πράσινο και οι κοινόχρηστοι χώροι. Πρέπει να εκφράζεται στο Δημοτικό Συμβούλιο και να πιέζει στο μέτρο του δυνατού γι αυτά τα θέματα.

Είμαι αισιόδοξος αλλά όπως είμαι σίγουρος όλοι μας, έχω και απαιτήσεις. Εύχομαι καλή σταδιοδρομία στην νέα Δημοτική Αρχή.

Με εκτίμηση,
Δ.Β.