Συνέντευξη στο περιοδικό «Επίκαιρα» το οποίο κυκλοφόρησε σήμερα (30/08) παραχώρησε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος. Ερωτηθείς για τις εις βάρος του κατηγορίες απαντά: «Ούτε τις αναγνωρίζω, ούτε τις αποδέχομαι ούτε πρόκειται ποτέ να τις αποδεχτώ». Τις χαρακτηρίζει: «σαθρό κατασκεύασμα που στηρίζεται σε πλήρως αυθαίρετα συμπεράσματα, συρραφή στοιχείων από άλλες υποθέσεις, νεφελώδεις παραδοχές» ενώ δεν παραλείπει να ρίξει τα βέλη του και εναντίον του εξαδέλφου του κ. Ζήγρα, καταγγέλλοντας «ανήθικες συναλλαγές με εκβιασμό σε άρρωστα και παραδομένο ψυχικά και σωματικά φυλακισμένο». «Έχετε μπροστά σας τη μεγαλύτερη απάτη» λέει χαρακτηριστικά για τις κατηγορίες.

Επίσης, ο πρώην υπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία κάνοντας λόγο για «πολιτική δίωξη». Ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρεται προσωπικά στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Γιώργο Παπανδρέου σημειώνοντας ότι έχουν προσωπική ευθύνη για την «ανίερη πολιτική συμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ» που έχει σκοπό, όπως υποστηρίζει, «να σκεπάσουν τις δικές τους ενοχές και τεράστιες πολιτικές και οικονομικές ευθύνες για τις ζημίες που επί οκτώ χρόνια υπέστησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις και το Πολεμικό Ναυτικό».

Ερωτηθείς αν γνώριζε η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη για τους λογαριασμούς και τις υποθέσεις του απαντά ότι «υπήρξε αμέτοχη» γιατί «ήταν απορροφημένη με το μεγάλωμα και την εκπαίδευση του ανήλικου γιου μας». Χαρακτηρίζει την προφυλάκισή της «απάνθρωπο δείγμα κρατικής αυθαιρεσίας» και ζητά την αντικατάσταση της προφυλάκισή της με περιοριστικά μέτρα.

Ακολούθως αφήνει υπόνοιες για μαύρο πολιτικό χρήμα στα κόμματα, χωρίς όμως να πει κάτι συγκεκριμένο. Στη σχετική ερώτηση, ο κ. Τσοχατζόπουλος απαντά ότι κάποιοι «τον θυσίασαν για να μείνουν κάποιοι άλλοι στο απυρόβλητο», και τονίζει «ο Άκης ούτε έχει ούτε είχε ποτέ θέμα με πολιτικό χρήμα, ουδέποτε πήρε λεφτά από δουλειές είτε για τον εαυτό του είτε για άλλους ούτε είχε σχέση με το 1 εκατ. μάρκα που έδωσε ο Τσουκάτος στο ΠΑΣΟΚ, όπως εσείς λέτε».

Για το πολιτικό χρήμα στα ελληνικά κόμματα, ο πρώην υπουργός λέει ότι «τα κόμματα έχουν κατά βάση φανερούς πόρους» αλλά σημειώνει: «Δεν μπορώ όμως να αποκλείσω την πιθανότητα να έχουν παράλληλα και επιχορηγήσεις από διάφορους κύκλους για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα μιας εκλογικής διαδικασίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here