Αγωνία στα Ιωάννινα: Για 10η ημέρα αγνοείται ο 20χρονος Βαγγέλης Γιακουμάκης

0

Β. Γιακουμάκης

Το κλειδί του μυστηρίου πιθανόν να βρίσκεται μέσα στη σχολή του, εκτιμούν αξιωματικοί της Αστυνομίας – Η ΕΜΑΚ χτενίζει για ακόμη μία μέρα τις παραλίμνιες περιοχές

Χωρίς αποτέλεσμα είναι μέχρι σήμερα οι έρευνες γύρω από την υπόθεση της εξαφάνισης του 20χρονου Ρεθυμνιώτη σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, από όταν και χάθηκαν τα ίχνη του την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, από την εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, όπου φοιτά για δεύτερο χρόνο.

Συγκεκριμένα, παρά τις προσπάθειες των διωκτικών αρχών, των συγγενών του και των εθελοντών να βρουν ένα σημάδι ζωής από το νεαρό, έως σήμερα δεν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα.

Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του αστυνομικού τμήματος Κατσικάς, που διεξάγουν την έρευνα, αξιολογούν κάθε πληροφορία που φτάνει, ενώ αύριο αναμένεται να φτάσει στα Ιωάννινα κλιμάκιο ειδικών από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συμμετάσχουν στις έρευνες, καθώς εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, βγήκε από το δωμάτιο όπου διαμένει με συμφοιτητή του λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της προπερασμένης Παρασκευής. Πήρε μαζί του τα κλειδιά του δωματίου, ενώ ήταν ελαφριά ντυμένος παρά το τσουχτερό κρύο. Όταν, αργά το απόγευμα, τον αναζήτησε η μητέρα του εκείνος δεν απάντησε στο τηλέφωνο, με αποτέλεσμα να ανησυχήσει και να ενημερώσει την αστυνομία.

Οι πιο αξιόπιστες πληροφορίες που εξετάζουν οι αστυνομικοί είναι ότι στις 2 παρά 10 της ίδιας μέρας αγόρασε από περίπτερο, που βρίσκεται απέναντι από την Γαλακτοκομική, εισιτήριο και πως συμφοιτήτριά του τον είδε στους χώρους της Σχολής μία ώρα αργότερα. Ωστόσο, χωρίς αποτέλεσμα είναι οι ενέργειες των αστυνομικών, που αναζητούν τη φιγούρα του μέσα από το οπτικό υλικό των καμερών ασφαλείας, που υπάρχουν σε διαφορές επιχειρήσεις της περιοχής.

Εξάλλου, από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, σύμφωνα με την Αστυνομία δεν προκύπτει κάτι επιλήψιμο, ωστόσο αξιωματικοί της Ασφάλειας επικεντρώνουν ιδιαίτερα τις έρευνες μέσα στη Σχολή, γιατί εκεί πιστεύουν ότι υπάρχει και το κλειδί του μυστηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανά διαστήματα διαδραματίζονταν λεκτικά και άλλα επεισόδια ανάμεσα σε φοιτητές κυρίως από την Κρήτη, και ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, νεαρός ηπίων τόνων, πολλές φορές προκλήθηκε.

Να σημειωθεί πως στις έρευνες για τον εντοπισμό μαζί με την ΕΜΑΚ, που χτενίζει για ακόμη μία μέρα τις παραλίμνιες περιοχές, συμμετέχει ένα ελικόπτερο ιδιώτη, που πετάει πάνω από απόκρημνα σημεία.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το acheloostv.gr, ο Απόστολος Γαλαζούλας κάτοικος στο χωριό Ρίβιο Αιτωλ/νίας, είδε το νεαρό φοιτητή σε καφετέρια στην εθνική οδό, το προηγούμενο Σάββατο 7 Φεβρουαρίου. Την ίδια στιγμή υπάρχει μαρτυρία στην Ασφάλεια Αγρινίου, ενός άνδρα, ο οποίος δήλωσε πως είδε το φοιτητή σε καφενείο στην πλατεία Καραπανέϊκα στο Αγρίνιο.

Εν το μεταξύ σήμερα η Ασφάλεια Αγρινίου ζήτησε και πήρε οπτικό υλικό από το υπεραστικό ΚΤΕΛ Αιτωλ/νίας μετά την κατάθεση ενός υπαλλήλου του ΚΤΕΛ ο οποίος είδε την περασμένη Δευτέρα έναν νεαρό με τα χαρακτηριστικά του αγνοούμενου φοιτητή στα εκδοτήρια προκειμένου να μεταβεί από το Αγρίνιο στην Αθήνα.

Απάντηση