ΑΥΞΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

0

Γράφει ο Μιχάλης Μπαγλαμπάς

Αύξηση της τάξης του 8,2% παρουσίασε η παραγωγή ασφαλίστρων τον Ιανουάριο του 2021 σύμφωνα με τη μελέτη της ΕΑΕΕ. Ειδικότερα στις ασφαλίσεις Ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις(Unit Linked) σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 65,2%.Εδώ βλέπουμε την στροφή από τους καταθέτες σε επενδυτικά προϊόντα αφού τα μηδενικά προθεσμιακά επιτόκια οδηγούν σε εναλλακτικές μορφές αποταμίευσης.

Τι είναι τα Unit Linked όμως προϊόντα και γιατί υπάρχει αύξηση ζήτησης;

  • Τα προϊόντα unit linked δεν είναι τίποτε άλλο από ασφαλιστήρια συμβόλαια τα οποία επενδύουν σε αμοιβαία κεφάλαια στην παγκόσμια ή τοπική αγορά και παρέχουν, πέραν των επενδυτικών επιλογών, και ασφαλιστική προστασία. Π.χ., ένα ασφαλιστήριο unit linked καλύπτει ανάγκες για ασφάλεια ζωής, ανικανότητας, σύνταξης και νοσοκομειακής περίθαλψης. Η ασφαλιστική προστασία, η οποία εξ ορισμού πρέπει να είναι μια μακροχρόνια επένδυση, δίνει μια διαφορετική διάσταση στα προϊόντα αυτά συγκριτικά με τα απλά αμοιβαία κεφάλαια.

Έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλά αμοιβαία κεφάλαια και να παρακολουθείτε ανά πάσα στιγμή την απόδοση της επένδυσης σας. Από την πρώτη μέρα υπάρχει προστασία για εσάς και την οικογένεια σας καθώς και φορολογικά οφέλη για την επιχείρηση εάν επιλέξει ένα πρόγραμμα για τους εταίρους της ή / και τους εργαζόμενους της αφού το ασφάλιστρο μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να εκπίπτει ως έξοδο.

Ποιους αφορά ?

  • Γονείς που επιθυμούν να εξασφαλίσουν το μέλλον των παιδιών τους
  • Όλους όσους επιθυμούν να ζήσουν μια αξιοπρεπή ζωή μετά την ολοκλήρωση της εργασίας τους
  • Όλους όσους επιθυμούν μια καλή & σχετικά ασφαλή επένδυση των χρημάτων τους
  • Όλους όσους επιθυμούν να υπάρχει επόμενη ημέρα μετά από ένα δυσμενές συμβάν
  • Επιχειρηματίες που θέλουν να συνδυάσουν επένδυση & φορολογικά οφέλη

Διαφάνεια

Με βάση την ελληνική νομοθεσία οι ασφαλιστικές εταιρείες που διαθέτουν τέτοιου είδους προγράμματα είναι υποχρεωμένες να παρέχουν πολύ αναλυτική πληροφόρηση σε όλους τους κατόχους Unit Linked ασφαλιστηρίων σχετικά με όλες τις κινήσεις που γίνονται. Οι περισσότερες δε εταιρείες, μέσω των client portal που διαθέτουν δίνουν αυτή την εικόνα σε πραγματικό χρόνο σε καθημερινή βάση. Επιπρόσθετα, είναι υποχρεωμένες στην καθημερινή δημοσίευση των τιμών μεριδίων. Τέλος, σε κάθε Unit Linked ασφαλιστήριο αναγράφονται όλα τα διαχειριστικά έξοδα οποιασδήποτε μορφή σύμφωνα με τον Μιχάλη Μπαγλαμπά ο οποίος εξειδικεύεται μεταξύ άλλων σε προϊόντα Unit Linked.

 

O Μιχάλης Μπαγλαμπάς είναι Σύμβουλος Ασφαλιστικών & Επενδυτικών επιλογών και προσφέρει υπηρεσίες με υψηλή προστιθέμενη αξία αφού οι συστάσεις και οι συνεργασίες που υπάρχουν στην γκάμα του χαρτοφυλακίου του τον ανακηρύσσουν σίγουρα στους Κορυφαίους Ασφαλιστικούς Συμβούλους με τελευταία διάκρισή του την περασμένη χρονιά σαν Χρυσός Ασφαλιστικός Σύμβουλος Ζωής & Υγείας στην εταιρία ΑΧΑ Ασφαλιστική για το 2020.

Γραφεία Πωλήσεων Ένωση Κιάτου Άγιος Ιωάννης θέση Σφαγεία Κιάτου και Κλεισθένους 4, Κιάτο

2742022234 και 6950431991

www.mixalisbaglabas.gr

insurance@easkiatou.gr

Leave a Reply