Αεροπειρατια τελος!

0

 

Παραδόθηκαν μετά από πολύωρη αεροπειρατεία οι δύο υποστηρικτές του Καντάφι που είχαν καταλάβει αεροπλάνο της Afriqiyah Airways, όντας οπλισμένοι με χειροβομβίδες. Οι δύο άντρες είχαν επιτρέψει σε όλους τους επιβάτες εκτός από το πλήρωμα της πτήσης να εγκαταλείψουν το αεροπλάνο, προκαλώντας ανησυχία πως θα ζητούσαν να απογειωθούν. Αφού αιτήθηκαν πολιτικό άσυλο στη Μάλτα, οι δύο αεροπειρατές βγήκαν από το αεροπλάνο και συνελήφθησαν από τις αρχές.

Λίγη ώρα νωρίτερα είχαν επιτρέψει σε 25 γυναίκες και παιδιά να αφήσουν το αεροπλάνο και εν συνεχεία άλλους 40 επιβάτες. Οι μόνοι που είχαν απομείνει με τους αεροπειρατές ήταν το προσωπικό του αεροπλάνου της Libyan Afriqiyah Airways.

«Οι αεροπειρατές παραδόθηκαν, υποβλήθηκαν σε σωματικό έλεγχο και τέθηκαν υπό κράτηση» έγραψε ο Μούσκατ στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. Oι δύο άνδρες φαίνεται πως είναι υποστηρικτές του πρώην ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι και ζητούν πολιτικό άσυλο στη Μάλτα, είπε λίγο νωρίτερα ένας υπουργός της κυβέρνησης της Λιβύης.

Κάνοντας δηλώσεις σε τηλεοπτικά δίκτυα της Λιβύης, ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, Τάχερ Σιάλα, πρόσθεσε πως οι αεροπειρατές θέλουν επιπλέον να ανακοινώσουν την ίδρυση ενός πολιτικού κόμματος υπέρ του Καντάφι.

Στις εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα, ο ένας από τους αεροπειρατές είχε εξέλθει για λίγα δευτερόλεπτα από το αεροσκάφος κραδαίνοντας την πράσινη σημαία της Λιβύης την εποχή του Καντάφι. Την ίδια ώρα, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, Άλι Μίλαντ, μιλώντας στο λιβυκό τηλεοπτικό δίκτυο Libya Channel είπε πως οι δύο αεροπειρατές ήταν οπλισμένοι με χειροβομβίδες και ένα περίστροφο.

Απάντηση