Το εξής δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Χρίστου Δήμα:

 

Την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012 ανταπορίθηκα στην πρόσκληση που μου απηύθηνε το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου, ο Σύλλογος Ιατρών ΕΣΥ Νομού Κορινθίας και το Σωματείο Ειδικευομένων Ιατρών Νομού Κορινθίας σε ανοιχτή συζήτηση για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Κορίνθου (http://www.dimas.gr/?p=509).

Στη συζήτηση αυτή παρουσίασα την ερώτηση (http://www.dimas.gr/?p=504) που κατέθεσα στο Υπουργείο Υγείας σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Κορίνθου.

Επίσης πήρα την πρωτοβουλία να ζητήσω συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας ώστε να εκφράσουμε από κοινού οι 4 Βουλευτές και η Διοικήτρια του Νοσοκομείου στην ηγεσία του Υπουργείου τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε και να αναζητήσουμε άμεσα λύσεις.

Στην πρόταση μου ανταποκρίθηκαν άμεσα τόσο η Διοικήτρια του Νοσοκομείου η κα Παπανδρέου όσο και οι Βουλευτές κ. Ταγαράς, κ. Κόλλιας και κ. Μπούκουρας αλλά και ο Κορίνθιος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Καλλίρης. Σήμερα οι 4 Βουλευτές του νομού και η Διοικήτρια του Νοσοκομείου πραγματοποιήσαμε την συνάντηση στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Λυκουρέντζος πράγματι ανταποκρίθηκε στα αιτήματα μας για άμεση στελέχωση του ιατρικού προσωπικού και ενέκρινε την πρόσληψη 5 επικουρικών ιατρών (3 παιδίατροι, 1 χειρουργος και 1 παθολόγος). Προφανώς και δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα του Νοσοκομείου Κορίνθου, αλλά σίγουρα είναι μία σημαντική ενίσχυση.

Το μήνυμα όμως είναι απλό και δυνατό: Όταν οι παράγοντες της Κορινθίας –ανεξάρτητα από τις κομματικές προελεύσεις του καθενός- ενώνουμε τις φωνές μας και αφήνουμε στην άκρη τις μικροπολιτικές μας διαφορές είναι πιο εφικτό να επιτευχθούν οι κοινοί μας στόχοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here