Υγεία/Ομορφιά

5 πράγματα που πρέπει να προσέξετε στα προφυλακτικά

Τα προφυλακτικά είναι ο μόνος ασφαλής τρόπος να αποφύγετε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη αλλά και να προστατευθείτε από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως το AIDS, τη βλεννόρροια, τα χλαμύδια και τη σύφιλη. Σε μη σταθερές σχέσεις, αυτό το μέσο αντισύλληψης μπορεί να σας εγγυηθεί ότι δεν θα κινδυνεύσετε ούτε εσείς ούτε η σύντροφός σας. Βέβαια, για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν μπορείτε να κινηθείτε στα τυφλά. Σας προτείνουμε να το ψάξετε λιγάκι. Τα 5 παρακάτω ζητήματα θα πρέπει να σας απασχολήσουν, ώστε να ξέρετε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και τίποτα δεν θα χαλάσει τη διάθεση και το ερωτικό παιχνίδι.

Αξιοπιστία για μέγιστη ασφάλεια

Το πρώτο βήμα είναι να αγοράσετε αξιόπιστα προφυλακτικά, τα οποία σας εξασφαλίζουν την προστασία που χρειάζεστε καθ’ όλη τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Μην εμπιστεύεστε αμφίβολης ποιότητας προϊόντα, επειδή ενδέχεται να είναι λίγο φθηνότερα. Επιλέξτε προφυλακτικά, με τα οποία θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, όπως τα προφυλακτικά durex,γιατί το τελευταίο πράγμα που θέλετε να συμβεί είναι να μετανιώσετε για την επιλογή σας, όταν πια θα είναι πολύ αργά.

Φύλαξη

Πάντως όσο αξιόπιστα και αν είναι τα προφυλακτικά, αν δεν φυλάσσονται σε δροσερό μέρος, μακριά από την υγρασία και τη ζέστη, τότε είναι αναπόφευκτο να αλλοιωθούν και να μην παρέχουν τη συνήθη προστασία των προφυλακτικών durex που αγγίζει το 99%. Γι’ αυτό, προτιμήστε να αγοράζετε προφυλακτικά από φαρμακεία και σούπερ μάρκετ και να αποφεύγετε τα περίπτερα, όπου η ζέστη είναι αναπόφευκτη. Αυτονόητο είναι φυσικά ότι πρέπει να τσεκάρετε και την ημερομηνία λήξης, αν θέλετε να είστε απόλυτα σίγουροι.

Αλλεργίες

Ένα μικρό ποσοστό των ανθρώπων (λιγότερο από 5%) έχει αλλεργία στο λάτεξ. Αν και η αλλεργία αυτή δεν είναι απειλητική για τη ζωή, μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητική. Αν, λοιπόν, παρατηρήσετε αλλεργικά συμπτώματα, όπως πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή, αναφυλαξία ή έντονο κνησμό στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, τότε θα πρέπει να αφαιρέσετε αμέσως το προφυλακτικό και την επόμενη φορά να χρησιμοποιήσετε προφυλακτικά από πλαστικό.

Λιπαντικά

Η χρήση λιπαντικών μαζί με προφυλακτικά δεν είναι απαγορευτική, αρκεί αυτά να είναι σχεδιασμένα για αυτό το λόγο και να έχουν ως βάση το νερό, όπως τα λιπαντικά durex. Λιπαντικά με βάση το λάδι, βαζελίνη και άλλα παρόμοια προϊόντα ενδέχεται να αλλοιώσουν τη σύσταση του προφυλακτικού και τελικά να μειώσουν δραστικά την προστασία του.

Σωστή τοποθέτηση

Τόσο για την απόλαυση όσο και για την προστασία κατά τη διάρκεια της επαφής είναι απαραίτητη η σωστή τοποθέτηση του προφυλακτικού. Καταρχάς, πρέπει με δύο δάχτυλα να πιέζετε τον αέρα στο μπροστινό μέρος του προφυλακτικού, διότι διαφορετικά είναι πολύ πιθανό να σπάσει. Συναφές ζήτημα είναι και το μέγεθος του προφυλακτικού, επειδή πάλι υπάρχει κίνδυνος να σπάσει αν αυτό είναι πολύ μικρό. Σε αυτή την περίπτωση, σας προτείνουμε τα προφυλακτικά durex xl, ώστε να μην ανησυχείτε για αυτή την παράμετρο. Η χρήση λιπαντικών είναι βασική, αν δεν υπάρχει επαρκής ύγρανση από την πλευρά της γυναίκας, γιατί αλλιώς ο κίνδυνος τραυματισμού αλλά και σπασίματος είναι μεγάλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close