Είναι το καταφύγιό μας, είναι το σημείο συνάντησης με την οικογένειά μας και με τους φίλους μας, είναι ο χώρος που πρέπει να βάζουμε το δικό μας στίγμα σε κάθε γωνιά του. Ένα στίγμα, που να αναδεικνύει τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά μας, το κριτήριο αισθητικής που μας διακρίνει! Είναι το σπίτι μας.

Κάποιες φορές αποζητούμε την αλλαγή, έναν φρέσκο αέρα που θα επιφέρει η ανακαίνιση του σπιτιού μας και θα αλλάξει και τη διάθεσή μας!  Πριν όμως αρχίσετε να  ξεφυλλίζετε μανιωδώς περιοδικά διακόσμησης για να πάρετε ιδέες για την ανακαίνιση του σπιτιού σας, ανακαλύψτε 5 έξυπνες ιδέες που θα σας βοηθήσουν να ανακαινίσετε το σπίτι σας με τον πιο έξυπνο τρόπο:

  1. Επιλέξτε διαφορετική διάταξη των επίπλων σας.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι πρόκειται για τον πιο οικονομικό τρόπο που θα δώσει πνοή ανανέωσης στο εσωτερικό του σπιτιού σας. Συνηθίζουμε τα έπιπλά μας να είναι τοποθετημένα σε μια συγκεκριμένη διάταξη για χρόνια και αυτή η μονοτονία κάποια στιγμή μας φέρνει αφόρητη πλήξη. Η λύση είναι απλή: Ανασκουμπωθείτε και τοποθετήστε τα έπιπλά σας διαφορετικά στον χώρο, χωρίς όμως να χάνουν τη λειτουργικότητά τους (Αν ψάχνετε έπιπλα οικονομικά homeville.gr).

  1. Μεταμορφώστε τους τοίχους σας με χρώματα.

Ο πιο διασκεδαστικός τρόπος για μία μίνι ανακαίνιση στο σπίτι σας. Καλέστε φίλους και γνωστούς και απολαύστε τη διαδικασία. Επιλέξτε έντονα χρώματα που ανεβάζουν τη διάθεσή σας και μεταμορφώστε τους τοίχους του σπιτιού σας μέσα σε λίγες ώρες.

  1. Μικρά διακοσμητικά που κάνουν τη διαφορά.

Είναι αυτά τα μικρά διακοσμητικά που θα στολίσουν ένα τραπεζάκι στο σαλόνι σας είτε ένα ράφι στη βιβλιοθήκη, ένα βάζο στο τραπέζι ή ακόμη και μία κορνίζα με την αγαπημένη σας φωτογραφία που έχετε ξεχάσει σε κάποιο συρτάρι! Ένα μικρό αντικείμενο που το έχετε επιλέξει σύμφωνα με το προσωπικό σας στυλ μπορεί να ανανεώσει τον χώρο σας και να σας ξαφνιάσει ευχάριστα!

  1. Κουρτίνες και ριχτάρια που υπόσχονται την αλλαγή!

Μήπως σκέφτεστε ότι ήρθε ο καιρός να αλλάξετε αυτές τις ξεθωριασμένες από τον ήλιο κουρτίνες αλλά δεν μπορείτε να διαθέσετε πολλά χρήματα για μια τέτοια αλλαγή; Πλέον στην αγορά μπορείτε να βρείτε πολύ οικονομικά υφάσματα σε μοντέρνα χρώματα και σχέδια και να ντύσετε γρήγορα και εύκολα πολυθρόνες και καναπέδες με ελάχιστα χρήματα!

  1. Έξυπνος φωτισμός = Διαφορετική ατμόσφαιρα

Αλλάξτε την ατμόσφαιρα στο σαλόνι ή στο υπνοδωμάτιο με τη δύναμη που δίνει ο κρυφός φωτισμός ή ο φωτισμός led. Επιλέξτε να φωτίσετε διακριτικά κάποια σημεία στο σαλόνι σας ή να δώσετε έναν πιο ρομαντικό χαρακτήρα στο υπνοδωμάτιό σας. Το αποτέλεσμα αντικατοπτρίζει αισθητική υψηλού επιπέδου. Δοκιμάστε το!