4 πράγματα που είναι εντάξει να μην κάνεις μόνος σου

0

Στους γρήγορους ρυθμούς της σύγχρονης καθημερινότητας υπάρχουν κάποια πράγματα που οι άνδρες βρίσκουμε δύσκολο να διαχειριστούμε μόνοι μας, αλλά τα αφήνουμε να μας ταλαιπωρούν. Φταίνε τα στερεότυπα; Ή μήπως το ότι ζούμε σε μία εποχή όπου κυριαρχεί η ατομικότητα;

Σε αυτό το άρθρο έχουμε συγκεντρώσει τέσσερα πράγματα που είναι εντάξει να μην τα κάνεις μόνος σου! Disclaimer: Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι επιλογές σου δεν επηρεάζουν αρνητικά άλλους ανθρώπους στον περίγυρό σου και ότι οι αποφάσεις σου δε βασίζονται σε οποιασδήποτε μορφής διάκριση. Πάμε να τα δούμε;

Μαγειρική

Η μαγειρική είναι μία απολαυστική διαδικασία για μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων. Απαιτεί, όμως, και χρόνο και προετοιμασία. Εάν δεν είσαι fan, έχεις σίγουρα τους λόγους σου και εμείς είμαστε μαζί σου. Είτε είναι οι γρήγοροι ρυθμοί λόγω της δουλειάς και των υποχρεώσεων ή ακόμη και η επιλογή σου να αφιερώσεις την ενέργειά σου σε άλλα ενδιαφέροντα, υπάρχουν εναλλακτικές που θα σταθούν αντάξιες των υψηλών προσδοκιών σου. Άλλωστε υπάρχει πληθώρα επιλογών σε υπηρεσίες παράδοσης φαγητού. Επίλεξε ολοκληρωμένες διατροφικές προτάσεις που θα καλύψουν τους διατροφικούς σου στόχους, όπως είναι τα έτοιμα γεύματα Fitness Meals ή μεμονωμένα γεύματα μέσα από πλατφόρμες, όπως είναι η  Wolt. Ακόμη, μπορείς να απολαύσεις πεντανόστιμα μαγειρευτά από εστιατόρια και μαγειρεία της περιοχής σου. Σε αρκετά super market θα βρεις γεύματα είτε έτοιμα για κατανάλωση είτε κατεψυγμένα, που θα σου λύσουν τα χέρια.

Δουλειές σπιτιού

Οι δουλειές του σπιτιού απαιτούν χρόνο και ενέργεια και είναι φυσιολογικό να μη θέλεις και να μην έχεις χρόνο να αφιερώσεις σε αυτές. Για την καθαριότητα του σπιτιού εμπιστεύσου έναν επαγγελματία που θα σε επισκέπτεται σε σταθερή συχνότητα. Πραγματοποίησε online παραγγελία από super markets, όπως το ΑΒ Βασιλόπουλος και ο Σκλαβενίτης, που σου παρέχουν την υπηρεσία της κατ’ οίκον παράδοσης. Εάν έχεις κήπο, άφησε τον κηπουρό να φροντίσει τα φυτά σου. Ακόμη, μερικές δουλειές του σπιτιού απαιτούν γνώσεις που δεν είναι απαραίτητο να διαθέτεις. Εμπιστεύσου τους επαγγελματίες όταν προκύψουν οικιακές βλάβες, όταν είναι απαραίτητη κάποια εγκατάσταση, όταν απαιτείται συντήρηση στο σπίτι ή έχει χαλάσει κάποια ηλεκτρική συσκευή. Δεν είσαι “πολυτεχνίτης” και αυτό είναι εντάξει! 

Προσωπική περιποίηση

Η ανδρική περιποίηση ήταν ταμπού μέχρι πριν από λίγα χρόνια. Πλέον, όμως, είναι αντιληπτό ότι και για εμάς τους άνδρες τα μαλλιά, τα μούσια, το δέρμα και η συνολική μας εικόνα, είναι καθοριστικές τόσο κοινωνικά όσο και για να νιώθουμε όμορφα με τον εαυτό μας. Δεν υπάρχει καλύτερη ιδέα, λοιπόν, από το να αφεθείς στα χέρια των ειδικών και να χαρίσεις στον εαυτό σου την απόλαυση της φροντίδας αλλά και ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα περιποίησης που δε θα περάσει απαρατήρητο. Επισκέψου ένα barber shop για κούρεμα και περιποίηση στα γένια και στα άκρα σου. Απόλαυσε τις υπηρεσίες ενός spa και αφέσου στη χαλάρωση μίας συνεδρίας μασάζ. Για τη φυσική σου κατάσταση, απευθύνσου σε personal trainer που θα διαμορφώσει την προπόνησή σου με βάση προσωπικές σου ανάγκες. Εμπιστεύσου το διατροφικό σου πλάνο σε Διαιτολόγο – Διατροφολόγο και φρόντισε το δέρμα σου με την επίσκεψή σου σε δερματολόγο ή κάποιο αισθητικό κέντρο.

Διαχείριση προβλημάτων  

Τα στερεότυπα που ήθελαν τους άνδρες να μην κλαίνε, ευτυχώς, γκρεμίζονται. Η απαιτητική καθημερινότητα σε φέρνει συνεχώς αντιμέτωπο με νέες προκλήσεις και ο αντίκτυπος αυτών στην ψυχική σου υγεία, είναι κάτι που δε χρειάζεται να διαχειριστείς μόνος σου. Αντιθέτως! Σε ενθαρρύνουμε εκφράζεσαι και να μοιράζεσαι όσα σε απασχολούν με τους ανθρώπους που εμπιστεύεσαι, καθώς θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα. Όταν νιώσεις ότι το έχεις ανάγκη, απευθύνσου σε κάποιον επαγγελματία ψυχικής υγείας που θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις καταστάσεις, όπως άγχος, κατάθλιψη, θυμό, τραύμα ή ακόμη και θέματα αυτοπεποίθησης και της καθημερινότητας. Αντίθετα με την στερεοτυπική αντίληψη, αυτή η πράξη σου είναι σημάδι δύναμης και θα σου εξασφαλίσει πνευματική και ψυχολογική ηρεμία.

Το να μην κάνεις, λοιπόν, κάποια πράγματα μόνος σου θα σε βοηθήσει να ανταπεξέλθεις στην καθημερινότητά σου και να εξασφαλίσεις την ψυχική και σωματική σου υγεία. Να εστιάσεις σε θέματα όπως η προσωπική σου εξέλιξη, η καριέρα και οι κοινωνικές σου σχέσεις. Ακολούθησε τις συμβουλές μας και άφησε τα στερεότυπα πίσω σου!

Leave a Reply