Επικαιρότητα

300.000 πολίτες κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα

 

Τον κίνδυνο αυτό παραδέχεται η ΔΕΗ, αφού στην τροπολογία για το ειδικό τέλος δεν υπάρχει πρόβλεψη για διακανονισμό. Την ίδια στιγμή η τρόικα φέρεται να έχει ζητήσει από την κυβέρνηση την επέκταση του μέτρου και για τα έτη 2013-2014.
Δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, αναφέρει πως το 2010 οι καταναλωτές της ΔΕΗ που έκαναν διακανονισμό με την ΔΕΗ για την εξόφληση των λογαριασμών της ξεπέρασαν τους 300.000.
Από αυτούς κυρίως, είναι πελάτες που δεν μπορούν να εξοφλήσουν λογαριασμούς της τάξης των 60 και 80 ευρώ, όπως ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών που αντιμετωπίζονται σαν ξεχωριστή κατηγορία από τη ΔΕΗ καθώς τους παρέχεται η δυνατότητα να πληρώσουν σε 6 δόσεις. Τώρα, ακόμη κι αν αυτοί υπαχθούν στη μειωμένη κλίμακα του τέλους (του 0,5 ευρώ/ τ.μ.) θα κληθούν να πληρώσουν την πρώτη δόση χωρίς δυνατότητα διακανονισμού. Διαφορετικά, η ΔΕΗ θα πρέπει να τους κόψει το ρεύμα.
Όπως αναφέρει η ΓΕΝΟΠ, επειδή το μέτρο θα επιβληθεί για φέτος αλλά και για το 2012 διαφαίνεται ο κίνδυνος να καταστεί αδύνατη η πραγματοποίηση οποιουδήποτε διακανονισμού για έναν ολόκληρο χρόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close